Hyundai Kona

Sportosított változattal érkezett meg a Hyundai Kona facelift

2020.10.01.

Jól láthatóan igyekeztek európaibbá gyúrni a Hyundai Kona formavilágát, pedig eddig is egyedisége volt egyik legnagyobb erénye. Most itt a facelift és a sportosított N-Line is.

Mintha most mutatták volna be, annyira frissnek hat a mai napig a Hyundai Kona formavilága és karaktere. Pedig éppen két éve, hogy bemutatkozott a koreaiak bohókás kinézetű városi crossovere, ami a 2021-es modellévre áthatóbb frissítésen esik át, mint azt megszoktuk egy szokásos facelift során. Totálisan megváltozik az orr kialakítása: még vékonyabbak lettek a fényszórók felett elhelyezett LED-es nappali menetfények, míg magukat a fényszórókat egészen a kerékjárati ívekig húzták. Ezen kívül dobták a vékony felső hűtőrácsot, legalábbis az alapmodellek esetében, ugyanis a frissen bemutatkozó N-Line-on megmarad, méghozzá szétdarabolva, hasonlóan a sportos Audi modellekhez.

Valamelyest letisztultabb, folyékonyabb a dizájn, de továbbra is megmaradt formabontónak. Hátul visszafogottabb változásokat eszközöltek. Az alsó lámpatestet egészen az autó oldalára felhúzták, amit egy nagy bumfordi lámpatest fed, míg a diffúzor az N-Line sport kivitel esetében még hangsúlyosabb lett. Kémfotók alapján már tudni, hogy készül a Kona N, azaz a sportváltozat, így érthető, hogy a kínálatbeli űrt az új N-Line-nal szeretnék kitölteni. Talán éppen a sportmodellnek tudható be, hogy cserébe az alap verziók futóművét igyekeztek valamelyest puhítani, és a kormányszervót is hozzáhangolni.

Motorkínálatában hagyományos, és 48-voltos mild-hibrid rendszerrel megtámogatott erőforrás is szerepel. Míg előbbi 194 lóerős, addig utóbbi 134 lóerős. Mindkettő 1,6 literes, és akár 7-fokozatú duplakuplungos automatával vagy összkerékhajtással is kérhető. Alapmotorja az 1,0 literes T-GDI benzines lesz 118 lóerővel, ami szintén kérhető 48-voltos enyhe hibridként, hogy lejjebb nyomjuk azt a bűnos CO2-értéket. Már most ismertek a Kona Hybrid adatai is: marad az 1,6 literes GDI motor, 138 lóerővel, 1,56 kWh-s akkumulátorcsomaggal és 6-fokozatú duplakuplungos automatával.

Mostantól sima, és osztott képernyős változatban is elérhető lesz a 10,25 colos óriási infotainment kijelző, de frissítik a hangulatvilágítást és az utastér anyagainak kínálatát is. Biztonsági arzenálját holttérfigyelő, hátsó-, illetve első keresztforgalomra figyelmeztető, stop & go funkciós tempomat, sávtartó, kihajtás segítő, és a hátsó ülésekre figyelmeztető funkciók is alkothatják. Az európai szalonokba már az év vége előtt megjelenhetnek a faceliftes Hyundai Konák, hogy aztán remélhetőleg az előd gyorsaságával lepjék el a hazai utakat is. Hiszen a hasonlóan színes és vidám karaktere mindig szükség lesz az utakon.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.10.23
Hivatalosan is megerősítették, hogy 2021. január 11-én rántják le a leplet az új Le Mans-i....
2020.10.23
Zalaegerszeget az M7-es autópályával köti össze az első, közel 6 kilométeres szakasz. ..
2020.10.23
Az amerikai izomautó üzembentartója 200 ezer forintos bírságra számíthat a több mint 100 km/h-s....
2020.10.23
SUV és szedán is érkezik tisztán elektromos hajtáslánccal a Jaguar-Land Rovernél, ám a tervezetnél....
2020.10.22
Sokaknak családtag volt, és nemcsak autópótlékként szolgált, ma egyre ritkább, pláne veterán....
2020.10.22
Ivan Lazarevic Szerbiából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.10.22
Az elkövetkező hetekben a közelgő mindenszentek és halottak napja alkalmából egyre többen....
2020.10.22
37.710 eurójába került idén a németeknek az újautó vásárlása, jelentősen többe, mint egy évvel....
2020.10.22
Álomkezdés öt csillaggal: az ID.3 a lehető legmagasabb minősítéssel zárta az Euro NCAP (European....
2020.10.22
Tíz év után először fordult elő Németországban, hogy nem egy járműipari cég végzett a....