Polestar

Teslás irányt vesz a Polestar?

2020.03.06.

Új koncepciót mutatott a Polestar, a Volvo elektromos autókra szakosodott almárkája, az irány viszont úgy látszik, hogy merőben más, mint eddig.

A plug-in hibrid 1 és a teljesen elektromos 2 után végre újabb jövőbeli modelljét vetíti elő a Volvo elektromos almárkája, a Polestar. Viszont a várakozásokkal ellentétben nem egy SUV-t, vagy hasonló ma divatos modellt mutattak be, hanem egy újabb GT koncepciót, ami Precept névre hallgat. Úgy tűnik, hogy maradnának a minimalista skandináv dizájnvonalnál, viszont a formanyelv nem az egyedi, sokkal inkább a teslás, mára megszokott irányba tart, pedig ejj, milyen vonalakat tudnak rajzolni a svédek. Azért így is 3,1 méter hosszú tengelytávot alkottak neki, hogy biztonságban elférjenek az akkumulátorok, és odabent is fejedelmi legyen a helykínálat.

A külsőnél viszont úgy tűnik, hogy még szerintük is fontosabb a belső tartalom. Thomas Ingenlath, a Polestar vezérigazgatója hozzátette: „A koncepció a mi reagálásunk a társadalom és az ipar kihívásaira. Ez nem egy távoli álomkép, hanem a közeli jövőnk, a Precept koncepció már a jövőbeli autóinkat vetíti elő, és azt, ahogy próbáljuk csökkenteni a környezeti lábnyomunkat.” Ezt többek között fenntartható anyagokból készült utastérrel szeretnék elérni, az ülések alapját például újrahasznosított PET palackokból készítették, 3D-nyomtatással.

Ha feltűnt, hogy miért van légbeömlő a kocsi tetején, mint a WRC-ken, akkor a válasz az, hogy az nem légbeömlő, hanem egy LiDAR. Még talán soha, senkinek nem sikerült ennyire stílusosan elhelyezni a kasznin. Ahogy a hagyományos tükröket is kamerákra cserélték, a tetőn pedig ablak fut végig, egészen a hátsó ülések mögé. Fejlesztettek a fedélzeti rendszeren is, ami továbbra is Android alapú, de már 15-colos kijelzőn fut a középkonzolon, míg 12,5-colon a sofőr előtt. Nem csak egy könnyebben kezelhető felületet kapott, de olyan modern rendszereket is, mint a szemkövetés vagy a közelség érzékelés. A Polestar Precept természetesen ott lesz a Genfi Autószalonon.

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.01.18
A Győri Járási Ügyészség a 75 éves férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásával vádolja. Vele....
2021.01.18
Nagymamám mondta mindig, ha valami sokba került: drága es, de jó es! Jóízű nevetés kísérte....
2021.01.18
Közeleg a vadonatúj műszaki alapokon nyugvó, evolúciós formavilágot ígérő, második generációs NX....
2021.01.18
A vadonatúj HR-V-vel válik teljessé a Honda elektromos üzemmódra is képes modelljeinek 2021-es....
2021.01.18
Mihail Csernyev Oroszországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2021.01.18
A Seat Leónt - hároméves uralkodása után - megfosztották trónjától Spanyolországban. A tavalyi....
2021.01.18
A forgalomba helyezett autók ötöde volt alternatív hajtású, ezen belül a dízel-hibrid autók száma....
2021.01.18
Az Óbudai Egyetemen, nemzetközi szinten is egyedülálló módon napelemes töltőállomást helyeztek....
2021.01.18
Oláh Gyárfás, a szövetség elnöke szerint jelentős előrelépés lenne, ha a túraautó-világkupa (WTCR....
2021.01.18
Az olasz-amerikai Fiat Chrysler Automobiles N.V. (FCA) és a francia PSA autóipari konszern....