Polestar

Teslás irányt vesz a Polestar?

2020.03.06.

Új koncepciót mutatott a Polestar, a Volvo elektromos autókra szakosodott almárkája, az irány viszont úgy látszik, hogy merőben más, mint eddig.

A plug-in hibrid 1 és a teljesen elektromos 2 után végre újabb jövőbeli modelljét vetíti elő a Volvo elektromos almárkája, a Polestar. Viszont a várakozásokkal ellentétben nem egy SUV-t, vagy hasonló ma divatos modellt mutattak be, hanem egy újabb GT koncepciót, ami Precept névre hallgat. Úgy tűnik, hogy maradnának a minimalista skandináv dizájnvonalnál, viszont a formanyelv nem az egyedi, sokkal inkább a teslás, mára megszokott irányba tart, pedig ejj, milyen vonalakat tudnak rajzolni a svédek. Azért így is 3,1 méter hosszú tengelytávot alkottak neki, hogy biztonságban elférjenek az akkumulátorok, és odabent is fejedelmi legyen a helykínálat.

A külsőnél viszont úgy tűnik, hogy még szerintük is fontosabb a belső tartalom. Thomas Ingenlath, a Polestar vezérigazgatója hozzátette: „A koncepció a mi reagálásunk a társadalom és az ipar kihívásaira. Ez nem egy távoli álomkép, hanem a közeli jövőnk, a Precept koncepció már a jövőbeli autóinkat vetíti elő, és azt, ahogy próbáljuk csökkenteni a környezeti lábnyomunkat.” Ezt többek között fenntartható anyagokból készült utastérrel szeretnék elérni, az ülések alapját például újrahasznosított PET palackokból készítették, 3D-nyomtatással.

Ha feltűnt, hogy miért van légbeömlő a kocsi tetején, mint a WRC-ken, akkor a válasz az, hogy az nem légbeömlő, hanem egy LiDAR. Még talán soha, senkinek nem sikerült ennyire stílusosan elhelyezni a kasznin. Ahogy a hagyományos tükröket is kamerákra cserélték, a tetőn pedig ablak fut végig, egészen a hátsó ülések mögé. Fejlesztettek a fedélzeti rendszeren is, ami továbbra is Android alapú, de már 15-colos kijelzőn fut a középkonzolon, míg 12,5-colon a sofőr előtt. Nem csak egy könnyebben kezelhető felületet kapott, de olyan modern rendszereket is, mint a szemkövetés vagy a közelség érzékelés. A Polestar Precept természetesen ott lesz a Genfi Autószalonon.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.08.09
Összeütközött két gépkocsi a 71-es főúton, Balatongyöröknél - írja a BM Országos Katasztrófavédelmi....
2020.08.09
Oroszország visszatérne a Vénuszra: a Roszkozmosz orosz űrkutatási hivatal vezetője, Dmitrij....
2020.08.09
A TomTom Franciaországban végzett kutatása szerint a Covid-19 miatt 89 százalékkal zuhant a városok....
2020.08.09
Meghalt egy ember, további 34-en pedig megsérültek az M5-ös autópályán Kiskunfélegyházánál, ahol....
2020.08.09
A 3-as metró felújítás alatt álló déli szakaszán augusztus 10-étől szeptember végéig tesztelik a hő....
2020.08.08
A "fotelszakértés" nem működik! ..
2020.08.08
Kevin Magnussen sokakhoz hasonlóan óriási tehetségként érkezett a Forma 1 mezőnyébe, de a....
2020.08.08
Júliusban már a járványvédelmi korlátozások ellenére is több autót adott el világszerte az Audi,....
2020.08.08
Georgij Majorenkó Ukrajnából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.08.08
Meglepetésre Valtteri Bottasé lett a pole pozíció, a beugró Hülkenberg pedig a harmadik helyet....