Tóbiás és Balambér kalandjai az Úton-útfélen bábversenyen | Autoszektor

Tóbiás és Balambér

Tóbiás és Balambér kalandjai az Úton-útfélen bábversenyen

2015.11.14.

Tóbiás és Balambér minden hétre tartogat nektek valami újdonságot! Az előző heti mesét jövő héten folytatjuk nektek. Ezen a héten nagyon izgalmas dolog történt velünk: bábversenyen vettünk részt! Éppen ezért – sok-sok fotóval illusztrálva – az ott szerzett élményeinkről számolunk be Nektek.

Az idén jubiláló, 20. alkalommal megrendezett Úton-útfélen elnevezésű országos közlekedésbiztonsági bábversenyen vett részt Balambér a kisebbik kutyakölyök. Azért ő, mert – de hiszen tudjátok – Balambér óvodás, Tóbiás pedig már iskolába jár, és éppen dolgozatot írtak környezetismeretből. Az Országos Rendőr-főkapitányság Teve utcai székházában az óvodások és általános iskola alsó tagozatosai részvételével zajló élménynapon a „szokásosnak” mondható Pest megyei csapatok mellett már Bács-Kiskun, Komárom-Esztergom, sőt még Hajdú-Bihar és Veszprém megyéből is érkeztek csapatok. Balambér szeretettel fogadta a látogatókat, és az előadókat, sőt a kicsiket kimondottan erre a napra készített színezővel lepte meg. A gyermekek, mint mindig, most is nagyon örültek Balambérnak, ölelgették, és természetesen a sok-sok közös fotó sem maradhatott el!

Ők már tudják, mire jó a láthatósági mellény (Kattints a képre a galériáért!)

Dr. Mihály István rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, Pest megyei rendőrfőkapitány köszöntötte a gyermekeket, majd Dr.Schweickhardt Gotthilf úr, az Úton-útfélen bábverseny sorozat megálmodója, volt Pest megyei közlekedésrendészeti osztályvezető mesélt a kezdetekről és a baleset-megelőzés fontosságáról. Ezután következett egy kis meglepetés Tóbiás és Balambér jóvoltából. A Balambér hangját kölcsönző művész, Sánta László, a Madách Színház színésze olvasta fel a Tóbiás és Balambér hangoskönyv sorozat második részének egyik meséjét, a „Tóbiás és az Ősz” címűt, amit ha IDE kattintotok, akár most is elolvashattok (legalábbis az első felét, a másodikat pedig jövő hét végén hozzuk el Nektek). A mese után Balambér, azaz Sánta Laci felvette a híres-nevezetes láthatósági mellényt, és a gyerekekkel együtt énekelte el a „Látni és látszani” című dalt, felvezetőjében kiemelve a láthatósági mellény viselésének fontosságát a szürke őszi időben.

Balambér és Balambér magyar hangja, Sánta Laci (Kattints a képre a galériáért!)

Ezután következtek az előadások. Több mint egy tucat bábcsoport mutatta be a kiválóbbnál kiválóbb 7-10 perces produkciókat. A kicsik tanulhattak is egymás előadásaiból, hiszen minden csapat egy-egy fontos közlekedésbiztonsági üzenet köré szőtte mondani- illetve bemutatnivalóját. Így tehát a gyermekek játékos formában ismerkedhettek meg a közlekedés alapvető szabályaival, melyek elsajátítása már kisgyerekkorban igen fontos, hiszen életük folyamán nap-mint nap közlekednek majd, gyalogosan, kerékpárral vagy gépjármű utasként részt vesznek a közúti forgalomban. Ezért is fontos a gyermekeknek, hogy megismerjék Tóbiás és Balambér hangoskönyvét és annak meghallgatásával, valamint a foglalkoztató füzet használatával könnyedén megtanulják a szabályokat.

Igazán remek előadásokat láttunk a gyermekektől (Kattints a képre a galériáért!)

A résztvevők elismerése sem maradt el. A rangos szakmai zsűri minden egyes előadást alaposan megfigyelt, és meghatározott szempontok alapján értékelte azokat. Az eredményhirdetés során a legjobbakat értékes ajándékokkal díjazták. Az óvodás kategória első helyezettjei a MINI POLICE interaktív kiállításon, míg az általános iskola alsó tagozatosai közül kikerült legjobbak a Hungaroring Sport Zrt. által felajánlott MINI RING interaktív osztálykiránduláson vehetnek részt.

Gratulálunk a bábcsoportoknak az előadásokhoz, a felkészítő pedagógusoknak a lelkiismeretes munkához, a szervezőknek pedig az igazán élvezetes, vidám és hasznos rendezvényhez.

Balambér és a sok-sok lelkes gyermek (Kattints a képre a galériáért!)

Friss Tóbiás és Balambér hírekért lájkoljátok Tóbiás és Balambér Facebook oldalát. Hetente frissülő új írásainkét pedig kövessétek az Autószektor Tóbiás és Balambér Kalandjai rovatát. Szeretnéd, hogy gyermeked is megtanulja a biztonságos közlekedés alapjait? KATTINTS és rendeld meg most a Tóbiás és Balambér Közlekedési Kalandjai CD-ket!

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.06.06
A nemzetközi sajtó elsősorban a címvédő és kétszeres világbajnok Max Verstappen nagyon magabiztos....
2023.06.06
Májusban 9234 import használt személyautó kapott magyar rendszámot, 13 százalékkal több, mint....
2023.06.06
A Datahouse adatai szerint 2023 első négy hónapjában 44 ezer 842 új személygépkocsit és....
2023.06.06
Városszerte szűrték ki az illegálisan átalakított járműveket, valamint az egyéb....
2023.06.06
Komoly balesetet rögzített a Magyar Közút forgalomfigyelő kamerája az autóúton.   ..
2023.06.06
Egy Ford Fiesta és egy taxi ütközött éjjel. ..
2023.06.06
A legendákhoz csak óvatosan, érzéssel szabad hozzányúlni, és ez nincs másképp egy ikonikus....
2023.06.05
A Citroen Mehari 55 éves jubileuma ráirányítja figyelmünket autós igényeink alapvető megváltozására....
2023.06.05
Június első hétvégéjén összesen 12 versenyző képviselte a HUMDA által létrehozott Hungarian....
2023.06.05
Nézze meg a videót! ..