Tóbiás és Balambér Kalandjai – A két kiskutya túrázni indul | Autoszektor

Tóbiás és Balambér kalandjai

Tóbiás és Balambér Kalandjai – A két kiskutya túrázni indul

2016.04.30.

Tóbiás és Balambér minden hétre tartogat nektek valami újdonságot, amivel játszva tanulhattok. Ezen a héten a két kutyus szüleivel a közeli erdőbe megy kirándulni, ahol sok új dolgot fedeznek fel. Tartsatok velünk az útra, és elmondjuk mikre érdemes ilyenkor odafigyelni!

 

Tóbiás már bepakolt a hátizsákba

Balambér hatalmas ásítással ébredt, de már nem is volt álmos, kipattant az ágyból, mert tudta, hogy bizony ma van az a nap, amikor testvérével, és szüleivel elmennek túrázni egy nagyot! Édesanya mindig mindenre figyel, ahogy most is, szólt kölyköcskéinek, hogy be kell magukat kenni kullancs és szúnyog riasztóval.

-          Mi ez a furcsa illat anyukám?

-          Ez tartja távol a kullancsokat és a szúnyogokat, ha bekenjük vele magunkat.

Balambér rajza az erdőről, a túra után

A kullancsriasztó használata nagyon fontos, ugyanis Magyarországon sajnos a kullancsok 70%-a fertőzött a Lyme-kórral, így nagyon óvatosnak kell lennünk, hogy semmi esetre se másszon ránk. Lyme kór ellen beolthatjuk magunkat védőoltással is. A kullancs még a városokban is ott van, a parkban, kertekben és az erdőkben is.

Ilyen szép ösvényeken is barangolhattok

Mi kerüljön a hátizsákba? Váltóruha és vízhatlan felsőruházat mindenképpen! Ügyeljünk arra, hogy meleg, hosszú ujjú felsőt és esőkabátot mindig vigyünk magunkkal a kirándulásra! Egy esernyőnek nem sok hasznát vesszük az erdőben, egy jó és legalább derékig érő vízhatlan dzseki viszont bármikor jól jöhet. Érdemes sapkát és hosszú nadrágot, hosszú szárú zoknit felvenni a túrához, mert ezek megvédik testünket. Sapkának bármilyen jó, kiváló például az, amit a Gyermekút Gyermekvilág Programon lehet nyerni. Gyufára és zseblámpára is szükségünk lehet.

Az iránytű fontos kellék, hogy ne tévedjük el.

Térképet is mindenképpen vigyünk magunkkal, hogy ne tévedjünk el. Interneten érdemes megnézni, hogy milyen útvonalat fogunk bejárni, megjegyezni a túrajelzését. Erdőben tüzet rakni tilos! A szemetet, ami a túra közben keletkezik, rakjuk vissza hátizsákunkba, ne szemeteljünk. Vigyázzunk a védett virágokra, nehogy leszakítsuk vagy eltapossuk őket.

Túra során rengeteg új és szép dolgot fedezhetünk fel. Ilyen érdekesség, ahogy a moha a fára nő, ezzel következtethetünk arra, hogy merre van észak, dél, kelet vagy nyugat. A bogarakat is vizsgáljuk meg, sok szép pillangóval, cserebogárral találkozhatunk.

Erdei gombák élőhelye

Hazaérkezéskor mindenképp vizsgáljátok meg egymást, hogy biztos senkiben nincsen kullancs, és mossátok le magatokról a szúnyogriasztót. Reméljük, hogy ti is ellátogattok egy közeli erdőbe, mert a gyermekeknek remek kaland, a felnőtteknek pedig jó kikapcsolódás a természetben eltöltött idő.

Kíváncsi vagy, hogy milyen mesék vannak a tanító hangoskönyvön? Tanuld meg gyermekeddel játszva a biztonságos közlekedés alapjait! Rendeld meg most a Tóbiás és Balambér Közlekedési Kalandjai CD-ket! Lájkold Tóbit és Balit Facebookon a naponta frissülő hírekért, játékokért! 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.06.06
Városszerte szűrték ki az illegálisan átalakított járműveket, valamint az egyéb....
2023.06.06
Komoly balesetet rögzített a Magyar Közút forgalomfigyelő kamerája az autóúton.   ..
2023.06.06
Egy Ford Fiesta és egy taxi ütközött éjjel. ..
2023.06.06
A legendákhoz csak óvatosan, érzéssel szabad hozzányúlni, és ez nincs másképp egy ikonikus....
2023.06.05
A Citroen Mehari 55 éves jubileuma ráirányítja figyelmünket autós igényeink alapvető megváltozására....
2023.06.05
Június első hétvégéjén összesen 12 versenyző képviselte a HUMDA által létrehozott Hungarian....
2023.06.05
Nézze meg a videót! ..
2023.06.05
Vadonatúj kompakt SUV-ot leplezett le LBX néven a Lexus, amellyel új szegmensbe lép be a....
2023.06.05
Nézze meg a videót! ..
2023.06.05
Egy arany és egy ezüst díjat is nyert az egyik legrégebbi és legrangosabb magyarországi kreatív....