Tóbiás és Balambér közlekedési kalandjai a Csabai Kolbászfesztiválon | Autoszektor
Tóbiás és Balambér közlekedési kalandjai

Tóbiás és Balambér közlekedési kalandjai a Csabai Kolbászfesztiválon

2017.10.15.

Minden év októberében megrendezésre kerül egy csodás fesztivál, a Békéscsabai Kolbászfesztivál. A kis család idén is ellátogat erre a nagyon szuper rendezvényre. Tóbiás és Balambér már alig várja, hogy idén is megkóstolja a finomabbnál finomabb ételeket és, hogy meghallgassanak egy-két koncertet. Ha kíváncsi vagy, milyen programokkal készül Tóbiás és Balambér a családok számára Békéscsabán, tarts velünk!

 

Gyere el, ne maradj le! (kép: csabaikolbaszfesztival.hu)

Tóbiás és Balambér szerda délután éppen hazafelé kullogott az iskolából, miközben a következő napok programjairól beszélgettek.

- Te Balambér, lesz valami hétvégén, mit fogunk csinálni? – kérdezte Tóbiás.

- Hát nem emlékszel? Megyünk Békéscsabára.

- Miért, mi lesz Békéscsabán? – kérdezte Tóbiás.

- Jaj, Tóbiás, hát mi van veled? Most lesz a Csabai Kolbászfesztivál, tudod minden évben szoktunk menni rá! – válaszolta Balambér.

- Jaj, tényleg, az nagyon jó lesz! – lelkendezett Tóbiás.

- Sőt, remélem, jövőre az ovival már csütörtökön is meglátogatjuk a fesztivált. Akkor van ugyanis az ifjúsági kolbászkészítő verseny, ahol vidám körülmények közt megtanulhatjuk a kolbászkészítés tudományát. – álmodozott Balambér.

- Juhúúúú, imádom a csabai kolbászt! – kiáltotta Tóbiás.

A nagy beszélgetések közepette haza is értek, és már szüleikkel együtt kezdték el tervezgetni, hogy milyen is lesz a hétvége, miket fognak csinálni a fesztiválon.

- Idén is fogunk szombaton kolbászt gyúrni, meg tölteni? – kérdezte Tóbiás.

- Persze, drágáim, ez már szinte hagyomány, és remélem idén a mi kolbászunk lesz a legjobb. – válaszolta az édesanya.

A kis család a nagy tervezgetésben el is fáradt, ezért lefeküdtek aludni, hogy a másnapi indulásra már mindenki kipihent legyen.

Itt már lelkesen gyúrják a finom csabai kolbászt (kép: sokszinuvidek.24.hu)

Hagyományok és újdonságok! Ez jellemzi a 21. Csabai Kolbászfesztivál programjait a kolbász fővárosában, Békéscsabán 2017. október 19-22. között. Hagyományos kolbásztöltő versenyek, gasztronómiai csemegék, színvonalas, minden korosztály igényeit kielégítő koncertek és zenei előadások egész sorát vonultatjuk fel. A Csabai Kolbászfesztivál az összetartozásról, az értékek és tradíciók megőrzéséről és ápolásáról szól. A csabai kolbász, mint kiemelt nemzeti érték készítése ma is élő népszokás Békéscsabán. A fesztivál arra hivatott, hogy hagyományőrző események sorozatával ezen érték kézzelfogható közelségbe kerüljön a hazai és külföldi látogatók számára egyaránt. A Csabai Kolbászfesztiválon természetesen idén is a kolbász lesz a középpontban.

Nagyon jó a hangulat (kép: sokszinuvidek.24.hu)

A fesztiválon rengeteg program közül válogathatnak az oda látogatók. A kilátogató kicsik és nagyok részére Koncerteket, kolbásztöltő versenyeket, néptánc, és népdal előadásokat, élelmiszer – és mezőgazdasági kiállításokat, hagyományőrző programokat, disznóvágó bemutatót kézműves foglalkozásokat, játszóházat, bábszínházat, zenés gyerekműsorokat, és egyéb élményprogramokat kínál a fesztivál.

Izgalmas koncertekből sem lesz hiány, nem érdemes lemaradni! Fellépnek többek között a Tankcsapda, Quimby, Wellhello, Halott Pénz, Magna Cum Laude, Kasza Tibi, Honey Beast, Punnany Massif, Varga Viktor koncertjét lehet megtekinteni.

Tóbiás és Balambér tavaly is nagy sikert arattak a közlekedési élményprogramokkal

Naná, hogy Tóbiás és Balambér idén is viszik a nevükkel fémjelzett családi közlekedési élményprogramokat. Csütörtökön, az ifjúsági napon, és vasárnap, a családi napon nyitástól egészen az esti koncertekig ki lehet próbálni a bringás kresz parkot, ügyességi pályát, részegszemüveges akadályversenyt, egészségügyi feladatokat, játékos táblafelismerést, és más izgalmas foglalkoztató feladatokat. A jogsiba gyűjtött pecsétek után pedig garantált ajándék jár!

Mennyi finomság! (kép: utazok.hu)

Többféle versenyre lehetett jelentkezni a fesztiválon, többek között a Nemzetközi szárazkolbász versenyre, Nemzetközi kolbászgyúró versenyre, Támogatott gyúróversenyre, Ingyenes ifjúsági gyúróversenyre, és a Töltött káposzta-főző versenyre.

Mindenkinek kellemes időtöltést kívánunk! (kép: csabaikolbaszfesztival.hu)

Nektek is tetszett Tóbiás és Balambér meséje? Minden héten frissülő történtünket kövessétek itt az Autószektoron, naponta új játékokért, tanácsokért pedig lájkoljatok minket a Facebookon!

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.22
- Megtalálták a Verőcénél szombaton történt hajóbaleset egy további áldozatának holttestét -....
2024.05.22
Az kedvelt mini-SUV XL Heritage nevű modellváltozata egyenesen a '70-es évekbe repít vissza. ..
2024.05.22
Látványos filmpremierek, vörös szőnyegen felvonuló világsztárok és egy összetéveszthetetlen,....
2024.05.22
Lettország szolidaritás jeléül átad Ukrajnának kéttucatnyi különböző márkájú autót, amelyek....
2024.05.22
Magyarországon a szakszervezetek bár jelen vannak, ritkán tudnak akkora hatást gyakorolni egy....
2024.05.22
Aszfaltoznak az M0-ás autóúton az M4-es csomópontnál. Az M1-es autópálya felé a 41-es és a 39-es km....
2024.05.22
- Nőtt a forgalomba helyezett új autók száma áprilisban az egy évvel korábbihoz képest az Európai....
2024.05.22
- Közös vállalatot alapított 50-50 százalékos tulajdoni arányban az AutoWallis csoport portugál....
2024.05.22
Pályafutása első futamgyőzelmét aratta a túraautós TCR Europe sorozatban, azaz a kategória Európa-....
2024.05.22
A police.hu oldal szerdán megjelent híre szerint az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat....