közlekedésbiztonság

„Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedő

2013.08.06.

Az elmúlt év kedvező tapasztalata alapján az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság az idén is meghirdeti a „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedősorozatot.

Az országos vetélkedősorozat főtámogatója az Autós Nagykoalíció www.ank.hu.

A vetélkedő célja, hogy a közlekedők széles rétegeinek - gyalogos, kerékpáros, gépjárművezető, utas - figyelmét egy időben ráirányítsuk a biztonságos, balesetmentes közlekedésre. Célunk továbbá a szülői példamutató magatartás fontosságára és a család közösség nevelő erejére való figyelemfelhívás. A versenyre nevezhet minden olyan család, ahol az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, és két 6-18 év közötti gyereket nevelnek (nem kizáró ok, hogy a család három vagy több gyermeket nevel, de a vetélkedősorozaton két 6 és 18 év közötti gyermekkel lehet részt venni, és továbbjutás esetén a csapat összetételén nem szabad változtatni). 

A részvétel feltételei:

a. Közlekedésbiztonsági nyílt nap: A megyei (fővárosi) balesetmegelőzési bizottságok a www.kreszvaltozas.hu  honlapon szereplő helyszíneken és időpontban a Magyar Autóklubbal közösen nyílt közlekedésbiztonsági napot szerveznek, melynek keretén belül tesztlap kitöltésére, kerékpáros vetélkedőre, csúszós pályán történő vezetésre, gépjárművek műszaki átvizsgálására, gyakorlati vezetéstechnikai tanácsok megismerésére van lehetősége az érdeklődőknek.  A nyílt napon bárki részt vehet, a rendezvényre kilátogató családok részére vetélkedők kerülnek megszervezésre.

b. Internet:

2013. április10-től 2013. augusztus 31-ig a www.kreszvaltozas.hu honlapon keresztül egy KRESZ tesztlap kitöltésével lehet jelentkezni azon családoknak, akik a fenti kiírásnak megfelelnek.

Továbbjutás:

A megyei balesetmegelőzési bizottságok a területi közlekedésbiztonsági nyílt napokon adnak tájékoztatást a családi vetélkedők lebonyolításáról. A bizottságok döntése alapján a családok közlekedésbiztonsági nyílt napon illetve egyéb rendezvény keretén belül kerülnek kiválasztásra.

Megyénként (a fővárosból is) egy család jut az országos döntőbe. A www.kreszvaltozas.hu honlapon keresztül regisztráltak közül egy család részére biztosítunk lehetőséget az országos döntőbe jutásra.

Az országos verseny díjazását az Autós Nagykoalíció biztosítja. Fődíj egy Skoda Rapid személygépkocsi. Az országos döntő egyéb díjai értékes, családi üdülési és üzemanyag utalványok. A verseny díjai a véglegesítést követően megtekinthetőek a www.kreszvaltozas.hu internetes honlapon.   

A családi vetélkedő országos döntője 2013. szeptember végén kerül megrendezésre a Zsámbékon átadott drivingcamp Hungary közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai centrumban.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.08.11
Minden jónak vége lesz egyszer, az európai buszlimuzinok kora leáldozóban van, helyükre a szabadidő....
2020.08.11
A német autóipar bajban van, ezt jól tudjuk, az államtól pedig egyelőre csak az elektromos autók....
2020.08.11
November 22-én, Portugáliában zárul a gyorsaságimotoros-világbajnokság 14 futamosra tervezett....
2020.08.11
Wessam Jamoul Szíriából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.08.11
A koronavírus-járvány miatt elképzelhető, hogy novemberben sem tudják pótolni az áprilisról....
2020.08.11
A Lexus dizájnerei, akik hosszú és bonyolult folyamat során fejlesztik ki az új színárnyalatokat....
2020.08.11
A második negyedévben számottevően, de legjelentősebb felvevőpiaca, a járműipar termelésénél kisebb....
2020.08.11
A 2021-es modellév is számos modellfrissítést hoz a BMW Motorrad-nál. Az új konfigurációk 2020.....
2020.08.11
A koronavírus járvány kapcsán született autóipari cikkek nagy része arról szólt, hogy a....
2020.08.11
A mesterséges intelligencia (Artificial Intelligence, AI) világszerte nagy léptékben fejlődik, és....