IAA 2013

A Citroën Frankfurtban, a megújulás jegyében

2013.08.29.

A Citroën sok újdonsággal, érdekes modellekkel, előremutató műszaki megoldásokkal, tanulmány- és versenyautókkal képviselteti magát a 65. Frankfurti Autószalonon.

DS3 Cabrio Racing: nyitott száguldás prémium köntösben.

A francia márka standján megjelenik a korszakváltásra készülő klasszikus C modellcsalád, a már 16.000 példányban eladott új Citroën C4 Picassóval és a Grand C4 Picassóval. A megújulást hirdeti a Citroën CACTUS tanulmányautó is, amely a C modellcsalád jövőbeli tagjainak előhírnöke.

Citroën CACTUS tanulmányautó: ezek a vonalak tűnnek fel a C modellcsalád tagjain.

Szintén látható lesz a továbbra is dinamikus és sikeres DS modellcsalád (2010 óta több mint 370 000 eladott példánnyal, melyek 66%-a új ügyfelet nyert meg a márkának). A család mind a négy tagja (DS3, DS3 Cabrio, DS4 és DS5) egy exkluzív, Faubourg Addict fantázianevű új köntösben jelenik meg a Citroën standján. Az érdeklődők megtekinthetik a DS3 Cabrio Racing és Európában első alkalommal a Wild Rubis tanulmányautókat is, melyek szintén ékes bizonyítékai a karakteres termékcsalád páratlan kreativitásának.

 A DS modellek kapcsán mindenképp megemlítendő a nemzetközi térnyerés; hamarosan elindul pl. a helyi piacra szánt DS5-ök gyártása Kínában, a márka senzeni gyáregységében.

Wild Rubis tanulmányautó: luxus-SUV piacra dobására készül a Citroën?

Bemutatkoznak a nagyközönség számára a Citroën mindenki számára elérhető és sokoldalúan hasznosítható technológiai újdonságai, mint például a PSA Peugeot Citroën csoport új, moduláris platformja, az EMP2, melyet elsőként a Citroën C4 Picasso és a Grand C4 Picasso modelleknél alkalmaznak. Ezen új modellek, melyek egyes változatai 98 g/km-re szorítják a CO2-kibocsátást, nemcsak emissziós szinten számítanak „osztályelsőnek”.

A PSA új EMP2 platformjára épül a C4 Picasso mindkét változata, és az új Peugeot 308 is.

A Créative Technologie egyre hatékonyabb motorokkal is előrukkol, melyek közül külön említést érdemelnek az Euro VI szabványnak is megfelelő BlueHDi erőforrások. A nitrogén-oxidok hatékony kezelésében és CO2-kibocsátás leszorításában egyaránt élen járó 150 lóerős motorok az új C4 Picasso és Grand C4 Picasso mellett – 180 lóerős változatban – a DS5 modellekhez is rendelkezésre állnak.

HybridAir: légnyomástárolós, olcsó hibrid rendszer városi közlekedéshez.

A márka technológia offenzívája a benzinmotorok terén is folytatódik: a Puretech motorcsalád immár turbóval is felszerelt változata a Citroën C4 palettáját bővíti. A márka még ennél is tovább megy és HybridAir néven egy full hibrid megoldást is kínál, amely a Citroën legendás hagyományaihoz híven a hidraulika rendszerre támaszkodik.

Végezetül - a márka autósport szakága megújulását bizonyítandó - bemutatkozik a Citroën C-Elysée WTCC is, amelyet a FIA 2014-es túraautó-világbajnoki futamain láthatunk majd viszont két kivételes tehetségű pilótával, Sébastien Loebbel és Yvan Mullerrel a volán mögött. A WRC-ben már 8 konstruktőri világbajnoki címet begyűjtött márka tehát újabb izgalmas kihívások elébe néz…

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.20
A HangZóna mai vendége Rusznák András igazságügyi járműszakértő. ..
2024.06.20
A Múzeumok éjszakáján, szombaton nyílik meg a Földalatti Vasúti Múzeum új kiállítása, amely a 150....
2024.06.20
1999-ben történelmet írt a BMW V12 LMR, ami két Le Mans korszak között tudta megnyerni a 24 órás....
2024.06.20
Csökkent a forgalomba helyezett új autók száma májusban az egy évvel korábbihoz képest az Európai....
2024.06.20
A Le Mans-i 24 órás versenyen debütált a Michelin bemutatja levegő nélküli holdjárókerekének....
2024.06.20
Május végén rendezték meg a szlovákiai Svidnikben az idei Big Rocket Cup-ot, melyre a Szegedi....
2024.06.20
A Miskolci Egyetem (ME) és a CATL Debrecen együttműködési megállapodást kötött, amely szerint a....
2024.06.20
Dubaj rendőrsége ezen a héten avatta fel a Tesla elektromosautó-gyár extravagáns terepjárójának....
2024.06.20
Májusban 63 százalékkal nőtt az újonnan forgalomba helyezett villanyautók száma Magyarországon. ..
2024.06.20
A Mercedes jelenleg zajló beruházásai nyomán Magyarország legnagyobb kapacitással bíró autógyára....