téli abroncs

Continental: kimagasló eredmények a téliabroncs-teszteken

2013.11.06.

Kiváló eredményeket értek el a Continental-csoport téli abroncsai a legfrissebb teszteken. A Continental és az Uniroyal márkájú téli gumiabroncsok egyaránt a legjobbak között végeztek az autóklubok és a szakújságok által készített összehasonlításokban, és számos alkalommal kiemelkedő tulajdonságaikkal hívták fel magukra a figyelmet.

A ContiWinterContact™TS 850 többszörös teszt győztes

Az aktuális téli szezon első tesztjében, az Auto Club Europa (ACE) által végzett összehasonlításban aratott magabiztos győzelmet a Continental csúcstechnológiás prémium téli abroncsa, a ContiWinterContact™ TS 850. Az ACE 14 téli gumiabroncsot hasonlított össze a kis- és kompaktkategóriás járművek számára optimalizált 185/60 R 15-ös méretben. A tesztben a havas, vizes és száraz úton mutatott teljesítmény mellett a gördülési ellenállás is szerepet játszott a végeredmény meghatározásában. A ContiWinterContact™ TS 850 minden más abroncsnál jobban teljesített havas és vizes úton való fékezésben, a havon mért vonóerőt illetően, a havas és vizes úton mutatott kezelhetőség terén, illetve az alacsony gördülési ellenállásával is maximális pontszámot szerzett. 

"Kiemelkedő fékteljesítmény havas és vizes utakon, remek tapadás vizes útfelületen, valamint rendkívül kiegyensúlyozott irányíthatóság", ezekkel a szavakkal méltatták a ContiWinterContact™ TS 850 abroncsot az Auto Motor und Sport tesztelői. A német autós szakfolyóirat hét, a közép- és felsőkategóriás személyautókra szánt 225/50 R 17 méretű téli abroncsot vizsgáló tesztjében a Continental prémium kategóriás téli abroncsa a lehetséges 300-ból 277 pontot begyűjtve végzett az élen "Különösen ajánlott" minősítéssel. A tesztben 15 különböző szempont szerint vizsgálták az abroncsokat, és a végső értékelésnél a gördülési ellenállást és a menetzajt is figyelembe vették. Havas és vizes úton a legjobbak között volt a ContiWinterContact™ TS 850 féktávja, akárcsak a hóval borított útfelületen mutatott tapadás terén. A gumiabroncs remek eredményeket ért el vizes úton is, hiszen irányíthatósága, egyenes futása és vízre felúszás elleni védelme egyaránt magasan kiemelkedett a mezőnyből. Kiegyensúlyozott kezelhetőségét pedig külön kiemelték a tesztelők. "Ami a vizes útfelületen mutatott teljesítményt illeti, a Continental valósággal leforrázta a konkurenciát", emelte ki az Auto Motor und Sport tesztje.

Ugyanebben a méretben vizsgálta a téli abroncsokat a nagyteljesítményű modellekre szakosodott Autobild Sportscars magazin is. A kilenc gumiabroncs átfogó összehasonlítását követően a ContiWinterContact™ TS 850 "Különösen ajánlott" minősítéssel zárt. Az abroncs kapcsán a szakértők a havon és a száraz úton mért rövid fékútra, a stabil oldalvezető képességre, az alacsony gördülési ellenállásra, valamint a kiegyensúlyozottságra hívták fel a figyelmet. 

Ugyancsak fölényes győzelmet aratott a ContiWinterContact™ TS 850 a német Auto Zeitung szaklap idei téliabroncs-tesztjében. A nyolc különféle, kompakt és középkategóriás autókra szerelhető, 195/65 R 15 méretű abroncsot vizsgáló összehasonlításban 391 pontot szerzett a Continental abroncsa. A tesztelők a havas, a vizes és a száraz úton mutatott remek teljesítményt külön kiemelték. A ContiWinterContact™ TS 850 a német AutoBild szaklap 50 abroncsot vizsgáló tesztjén is dobogós helyezést ért el, amely a havas és vizes úton tapasztalt meggyőző irányíthatóságát, a nagyon jó vízre felúszás elleni védelmét és az alacsony gördülés ellenállását dicsérte.

Mindkét tesztelt méretben első helyen végzett a ContiWinterContact™ TS 850 a legnagyobb német autóklub, az ADAC idei téliabroncs-tesztjén is. A kis- és kompaktkategóriák számára ideális 185/60 R 15 méretet illetően az ADAC szakértői a Continental prémium abroncsának vizes, havas és jeges útfelületen mutatott remek tulajdonságai mellett, a gumiabroncs kivételesen jól kiegyensúlyozott teljesítményét emelték ki, de alacsony üzemanyag-fogyasztását és kopással szembeni ellenállását is dicsérték. Az ADAC által ugyancsak tesztelt, középkategóriás és nagyobb modellekre való 225/45 R 17 méret esetében szintén ezek a tulajdonságok nyerték el a tesztelők tetszését, akik a havon elért kiemelkedő eredményeket, a vizes és száraz úton mutatott kivételesen jó teljesítményt, illetve az alacsony kopást külön ki is emelték.

Az új Uniroyal MS plus 77 is a legjobbak között

A Continental-csoport legújabb téli abroncsa, az Uniroyal MS plus 77 is kiváló eredménnyel szerepelt az ADAC tesztjében. Az esőspecialista Uniroyal márka legújabb fejlesztése a tesztet megnyerő ContiWinterContact™ TS 850, valamint két másik abroncsgyártó terméke mellett a négy leginkább ajánlott abroncs között végzett. Az ADAC tesztelői havas úton mutatott különösen jó teljesítményét és kiegyensúlyozottságát emelték ki, valamint az üzemanyag-fogyasztást pozitívan befolyásoló alacsony gördülési ellenállását hangsúlyozták.

A ContiCrossContact™ Winter kiváló választás a szabadidőautók számára

A terepjárókkal és a szabadidőautókkal foglalkozó Autobild Allrad magazin 10 téli abroncsot tesztelt 215/65 R 16-os méretben, ahol a Continental téli abroncsa, a ContiCrossContact™ Winter rendkívül jól szerepelt. Az "Ajánlott" minősítést szerzett gumiabroncs kapcsán a kiegyensúlyozottságra, a havon mutatott remek teljesítményre, valamint a tesztben mért legalacsonyabb gördülési ellenállásra hívták fel a figyelmet a szakemberek.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.23
A vasárnapi első futamon ismét rajt-cél győzelmet aratott, a második viadalon pedig harmadik lett a....
2024.06.23
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Ez már a harmadik a héten. ..
2024.06.23
Nem tudja vagy nem akarja használni a légkondicionálót? Íme néhány hasznos tipp és trükk az autó....
2024.06.23
A címvédő, háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland pilótája nyerte a Forma-1-es....
2024.06.23
A világ legkékvérűbb járműflottáját csak minősített cég ápolhatja. ..
2024.06.23
A Toyota célja a dedikáltan akkumulátoros elektromos bZ4X modellel, hogy új mércét állítson fel a....
2024.06.23
Hajnalban az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Kőszárhegy térségében a fehér Mercedes....
2024.06.23
A SURFACING, amely a fenntartható energia, a víz és a fény találkozásában rejlő harmónia, valamint....
2024.06.23
Visszatért a Nissan a családi autók piacára: a Townstar személyszállító változata kiváló mobilitási....
2024.06.23
Az autózás világában meglepő partnerséget kötött a Peugeot és a Lego. Egy különleges verseny....