Olasz autó

A Fiat megszabadul a szürke ötven árnyalatától, a színes autó lesz a védjegye

2023.08.22.

A Fiat nem gyárt többé szürke árnyalatú autókat, a színes autó lesz a védjegye.

A szürke szín talán a legnépszerűbb karosszériaárnyalat szerte a világon, de a Fiat szemlátomást nem követni, hanem diktálni akarja közizlést, ezért döntött úgy, hogy nem gyárt soha többé szürke, „feltűnésmentes” modelleket.

A Fiat színkampánya július 4-én veszi kezdetét, a kampány "arca" az aznap bemutatandó vadonatúj elektromos Fiat 600-e lesz. Ez a dátum történelmi jelentőséggel bír, és nem azért, mert egybeesik az amerikai Függetlenség Napjával, hanem mert a nagy előd, a legendás Fiat 500-as is ezen a napon, 1957. július 4-én debütált, majd napra pontosan ötven évvel később, 2007-ben leheltek újra életet beléje.

A Fiat azt szeretné, ha a szürke hiánya a védjegyévé, a színek földjéről való Fiat a színek márkájává válna. A modellek árnyalatai Olaszország tengeréből, napjából, földjéből és égboltjából merítenének ezentúl ihletet.

A szürke szín mellőzésének szándéka szolgál magyarázattal a június 21-i nyári napfordulón, az olaszországi Lericiben megrendezett rendhagyó merülő mutatványra. Akkor Olivier Francois, a Fiat vezérigazgatója egy vadonatúj ezüstszínű Fiat 600e-ben ülve alámerült egy gigantikus, narancssárga festékkel teli hordóban, miután a világ elé tárta a Fiat színesítési szándékát.

Francois a mutatvány előtt elsétált egy szürke, első generációs Nissan Qashqai és DS 3-as mellett, karcos megjegyzéseket tett a német, japán és francia autógyártókra, amiért foggal körömmel ragaszkodnak a szürke színhez. Nem tagadta, hogy a szürke könnyen eladható szín, és  nagyon népszerű az autórajongók körében, de szerinte Olaszország sokszínűségével különbözik más országoktól.

„Csak nézzenek körül: Olaszország a boldogság, az optimizmus, a szerelem, a szenvedély és az élet országa. És mennyi köze van mindehhez a szürke színhez? Semennyi! A világnak nincs szüksége még egy szürke autóra! Rúgjuk fel a szabályokat! Mától a Fiatnál nincs többé szürke!” – hangoztatta Francois, majd autóstul alámerült a festékes hordóban.

Az attrakcióról készült, Nem szürke hadművelet mottójú videó tarka hollywoodi színvilága alátámasztani hivatott Olivier Francois mondandóját.

A színváltás első olaszos fecskéi amúgy már elérhetők a piacon. Az 500e, 500 Hybrid, 500X, Panda és Tipo modellek  a fehér Gelato, a narancssárga Sicilia vagy Paprika, a piros Passione, a kék Italia vagy Venezia, a zöld Rugiada vagy Foresta, rózsaszín Rose és a fekete Cinema változatokban is kaphatók, amelyek a Fiat származási országára utalnak.

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.12.11
Miamiban állították ki a holland szolárművész, Marjan van Aubel interaktív audiovizuális művét,....
2023.12.11
A Datahouse adatai szerint 2023 első hét hónapjában 77 ezer 45 új személygépkocsit és....
2023.12.11
Többféle biztosítás meghosszabbítása, adók befizetése, parkolási díjak számontartása, vizsgáztatás....
2023.12.11
A győri Széchenyi István Egyetem, a Kaposvári Szakképzési Centrum és a Kaposvári SZC Eötvös Loránd....
2023.12.11
Egy nemzetközi felmérés szerint ez év első felében nem kevesebb, mint 8200 esetben szakadt meg....
2023.12.11
Sokkolta Németországot az a baleset, amelyben egy 49 éves anya és 23 éves lánya vesztette életét.....
2023.12.10
A tetejére borulva állt meg a kocsi – jelentette az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. ..
2023.12.10
Valószínűleg a Te autód is tudja a kábelmentes AA-t! ..
2023.12.10
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Mentő ötlet. ..
2023.12.10
Olaf Scholz kancellár ellátogatott a BMW müncheni gyárába, és kommentálta az iparág folyamatban....