e-mobilitás

A Hyundai Motor létrehozza a tisztán elektromos járműveknek szentelt új IONIQ almárkát

2020.08.12.

A Hyundai Motor Company meghatározó piaci szereplőként új fejezetet nyit a villamosított mobilitás korszakában, amint bevezeti az új, kifejezetten akkumulátoros elektromos járműveket piacra bocsátó IONIQ márkát. A Hyundai a legkülönfélébb életstílusokhoz igazított, „egyénre szabott elektromos élményeket” kíván biztosítani az IONIQ márkán keresztül, összhangban a Hyundai ’emberiséget szolgáló fejlődés’ ’Progress for Humanity’ jövőképével.

 

A Hyundai Motor a következő négy év során három új, kifejezetten elektromos hajtásúnak fejlesztett modellt kíván bevezetni az IONIQ márka zászlaja alatt; később további innovatív modellek várhatók. Ezzel a gyorsan növekvő piaci igényekre ad választ a Hyundai, egyben elősegítve azon célkitűzés megvalósítását, hogy a vállalat vezető szerepet töltsön be az elektromos mobilitás globális piacán.

Hogy beteljesítse az IONIQ márka küldetését, a Hyundai Motor az elektromos járművek gyártása terén szerzett, kimagasló szakértelmét az ’emberiséget szolgáló fejlődés’ intelligens mobilitási élményeken keresztül történő megvalósításának célkitűzésével kombinálja.

„Az IONIQ márka bevezetésével a Hyundai nem csupán az elektromos járművek piaci bevezetésének gyakorlatát alakítja át teljes mértékben, de azt is, ahogyan az ügyfelek megélik ezen elektromos járműveket a használat során.” – mondta Wonhong Cho, a Hyundai Motor Company ügyvezető alelnöke és globális marketing vezérigazgatója. „Az IONIQ márkán keresztül a Hyundai túllép a hagyományos gondolkodás korlátain, így forradalmasítva az elektromos járművekről alkotott nézeteinket. Olyan, személyre szabott elektromos élményeket fogunk kínálni, amelyeket teljes mértékben integrálunk az online, illetve környezettudatos életstílusba.”

Az IONIQ újjászületése

A Hyundai először a környezetbarát mobilitáshoz kapcsolódó, hosszú távú kutatási és fejlesztési programja: a Project IONIQ meghirdetésekor használta az ’ion’ és ’unique’ (azaz ’egyedülálló’) szavak ötvözéséből keletkezett IONIQ kifejezést. Ebből a projektből kiindulva a Hyundai 2016-ban mutatta be az IONIQ-ot, az első és egyetlen olyan autót a világon, amely háromféle részben vagy teljesen elektromos – hibrid, plug-in hibrid és akkumulátoros elektromos – hajtásláncot kínált ugyanazon platformon. Azok az innovatív tradíciók, amelyek ebben a modellben öltöttek először testet, most a Hyundai kifejezetten elektromos járművekre szakosodott almárkájaként adnak új tartalmat a névnek.

Az IONIQ a Hyundai modelleken átívelő almárkája, mely kifejezetten és kizárólag elektromos modelleket tartalmaz majd.

IONIQ 5/ IONIQ6 / IONIQ 7

A Hyundai számmal jelöli majd az új márka égisze alatt piacra lépő elektromos járműveket: a szedánokat páros, a szabadidőjárműveket pedig páratlan számokkal.

Az IONIQ márka első modellje egy középkategóriás szabadidőjármű: az IONIQ 5 lesz, amely 2021 elején mutatkozik be. Az IONIQ 5 alapját az a 45 Concept elektromos tanulmányautó adja, amely a 2019-es Frankfurti Autószalonon mutatkozott be, a Hyundai legelső koncepciójárműve előtti tisztelgésként. Az IONIQ 5 tervezői a múltból merített ihletet ötvözték az élvonalbeli ’paraméteres pixelekkel’: ez az egyedülálló stíluselem a későbbi IONIQ modelleken is visszaköszön majd.

2022-ban érkezik az idén márciusban bemutatott Hyundai Prophecy elektromos tanulmányautóra épülő IONIQ 6 sportszedán, majd 2023-ban lép színre a IONIQ 7 nagyméretű szabadidőjármű. A Prophecy elektromos tanulmányautó tökéletes arányokkal megrajzolt, ikonikus sziluettjét aerodinamikus dizájn ihlette.

Az IONIQ modelleket formai szempontból az ’Időtlen dizájn’ tematikája köti majd össze. Formatervükhöz múltbéli modellekből merítenek ihletet a tervezők, ám koncepciójukkal már a jövőt készítik elő.

Az E-GMP platform

Az IONIQ márka modelljei a Hyundai elektromos globális moduláris padlólemezére (E-GMP) épülnek majd. Az E-GMP alapú, kifejezetten elektromos gépkocsinak fejlesztett modellek gyors töltéssel, kimagasló hatótáv megtételére lesznek képesek.

Az elektromos platform alkalmazásával a Hyundai „intelligens élettérként” alkothatja újra a járművek belső terét, ahol széles határok között állítható ülések, vezeték nélküli kapcsolódási szolgáltatások, valamint egyedi megoldások – pl. fiókként nyitható kesztyűtartó – várják az ügyfeleket. A lépésváltás a kezelőfelületeket sem hagyja érintetlenül: az egyszerű, ösztönösen kezelhető, ergonomikusan kialakított interfész felszabadult felhasználói élményt eredményez.

2025-ös stratégia

A Hyundai Motor Group a közelmúltban bejelentette, hogy 2025-re csoportszinten egymillió tisztán elektromos gépkocsit kíván eladni, és 10 százalékos részesedést elérve a globális EV-piac vezető szereplőjévé kíván válni.

A 2025-ös stratégia keretében a Hyundai Motor Company ugyanekkorra a környezetbarát járművek globális piacának harmadik legnagyobb szereplőjeként az üzemanyagcellás (FCEV) járműveken felül 560 ezer akkumulátoros elektromos jármű értékesítését tervezi.

A kifejezetten elektromos modelleket felvonultató IONIQ márka bevezetésével a vállalat megerősíti a tiszta mobilitás iránti elkötelezettségét. A lépés fontos eleme annak az átalakulási folyamatnak, amelynek eredményeként a Hyundai zéró károsanyag-kibocsátású megoldásokat kínáló, intelligens mobilitási szolgáltatóként fog megújulni.

IONIQ esemény

A Hyundai az IONIQ márka bevezetésének tiszteletére július 31-én, a London Eye hivatalos újranyitásának előestéjén gigantikus Q betűvé alakította át az ikonikus óriáskereket.

A koronavírus-járvány miatt az egyébként mindig nyüzsgő Londonban is megállt az élet; a Hyundai azonban ismét forgásba hozza a brit főváros egyik legismertebb turisztikai látványosságát.

Az IONIQ márka érkezését hirdető fény-installáció ilyenformán valóban egy új korszak: az elektromos mobilitás korszakának kezdetét jelzi, amelyben a felhasználót helyezik a középpontba.

A rendezvény az IONIQ almárka bevezetését célzó ‘I’m in Charge’ márkakampány első eleme.

A világhírű London Eye gigantikus Q emblémává történő átalakulásáról készült videó megtekinthető ezen a címen: https://youtu.be/PL1scZfgrDA.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.09.26
Egy személyautó és egy segédmotor kerékpáros ütközött össze az 54121-es út egyik bekötőútján,....
2020.09.26
Három darab 3.000 köbcentis dízel Audi a terítéken ..
2020.09.26
Mintegy 411 millió forint értékben 33-35 ezer pár lábbelire írt ki nyílt közbeszerzést a MÁV Zrt.,....
2020.09.26
Antoniono Garci Mexikóból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.09.26
Hamarosan törvényt fogadhatnak el, amely megtiltja, hogy magánszemélyek autóbuszt üzemeltessenek –....
2020.09.26
Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani - írja a BM Katasztrófavédelmi....
2020.09.26
A címvédő és hatszoros világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője volt a leggyorsabb a....
2020.09.26
Még be sem jelentette kocsija eltűnését a tulajdonos, amikor az őt felkereső egyenruhások közölték....
2020.09.26
Az új ID.4 már nem csak fotókon, tekinthető meg: a Volkswagen videón mutatja be a legújabb, 100%-....
2020.09.26
Nem kevesebb, mint 145 pert indítottak hitelezői a súlyosan eladósodott Emerson Fittipaldi, a Forma....