gazdaságfejlesztés

A kormány támogatja a szolgáltatóközpontok létrehozását

2013.09.25.

A kormány elkötelezett azon cégek támogatása mellett, amelyek szolgáltatóközpontot (SSC) szeretnének Magyarországra hozni, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) 25 olyan projektet kezel, amely SSC-k magyarországi megnyitásával vagy bővítésével kapcsolatos - mondta Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára szerdán Budapesten a Deloitte 15. Shared Services & BPO konferenciáján.

    A rendezvényen, amely a szolgáltatóközpontok és az üzleti folyamatok kiszervezésének témakörét járja körül, Szijjártó Péter hangsúlyozta: ha mind a 25 projekt sikeres lesz, akkor 7000 új munkahely jöhet létre.
    Az MTI kérdésére az új projektekről elmondta: azoknak a cégeknek a fele, amelyekkel a HITA tárgyalásokat folytat, már működtet Magyarországon termelő kapacitást, más cégek már működő szolgáltatóközpontjukat bővítenék, a cégek másik fele pedig első ízben települne ide.
    Az érdeklődő cégeknek a kormány támogatási csomagokat állít össze, amely készpénztámogatást, fejlesztési adókedvezményt, munkahelyteremtési és képzési támogatást tartalmaz - fűzte hozzá.
    Szijjártó Péter kifejtette: Magyarországon csaknem 80 szolgáltatóközpont működik, amelyek 30 ezer embernek adnak munkát. Az első szolgáltatóközpont 1991-ben nyílt az országban.
    Kifejtette: a kormány lehetőségként tekint a válságra, amely után Magyarország még erősebb lehet, mint előtte volt. A kabinet azt a célt tűzte maga elé, hogy az ország Európai termelési központjává váljon, és ennek megfelelően kezdte el a reformokat. Átalakította az adórendszert: 16 százalékos egységes személyi jövedelemadó kulcsot vezetett be, amely azokat jutalmazza, akik többet dolgoznak, és több munkavállalót szeretnének alkalmazni. A felsőoktatási rendszert is átalakította a kabinet annak érdekében, hogy a végzettek jobban megfeleljenek a munkaerő-piaci elvárásoknak - emelte ki Szijjártó Péter.
    Azok a vállalatok, amelyek azt látják, hogy a működési körülményeik javulnak, egy idő után úgy döntenek, hogy nemcsak termelésüket, hanem szolgáltatásai tevékenységüket is Magyarországra hozzák - mondta a államtitkár, hozzátéve, hogy Magyarország immár az európai szolgáltatóközpontok egyfajta központjává nőtte ki magát.
    Szijjártó Péter szólt arról is, hogy a kormány a Magyarországon jelen lévő nagy termelő, szolgáltató cégekkel stratégiai együttműködési megállapodást köt; ezek a cégek azóta több mint 3700 munkahelyet teremtettek az országban.
    Az államtitkár elmondta: a kormány az utóbbi években több kihívásnak is megfelelt. Az államadósság csökkenő pályára állt, a költségvetési hiány tartósan 3 százalék alatt maradt, így Magyarország kikerült az európai uniós túlzottdeficit-eljárás alól, ezenkívül pedig rekordot döntött tavaly a Magyarországra beáramló külföldi tőke mennyisége.

MTI
 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.06.06
A nemzetközi sajtó elsősorban a címvédő és kétszeres világbajnok Max Verstappen nagyon magabiztos....
2023.06.06
Májusban 9234 import használt személyautó kapott magyar rendszámot, 13 százalékkal több, mint....
2023.06.06
A Datahouse adatai szerint 2023 első négy hónapjában 44 ezer 842 új személygépkocsit és....
2023.06.06
Városszerte szűrték ki az illegálisan átalakított járműveket, valamint az egyéb....
2023.06.06
Komoly balesetet rögzített a Magyar Közút forgalomfigyelő kamerája az autóúton.   ..
2023.06.06
Egy Ford Fiesta és egy taxi ütközött éjjel. ..
2023.06.06
A legendákhoz csak óvatosan, érzéssel szabad hozzányúlni, és ez nincs másképp egy ikonikus....
2023.06.05
A Citroen Mehari 55 éves jubileuma ráirányítja figyelmünket autós igényeink alapvető megváltozására....
2023.06.05
Június első hétvégéjén összesen 12 versenyző képviselte a HUMDA által létrehozott Hungarian....
2023.06.05
Nézze meg a videót! ..