Villanyautó

A technológia, és nem a környezetvédelem miatt vesznek villanyautót

2022.08.19.

No, ezt nem én állítom, bár erősen gyanítottam, hanem a Polestar felmérése, amiben amerikai tulajdonosokat kérdeztek, hogy miért vásároltak elektromos autót.

A megkérdezett EV vásárlók 55%-a nem a bolygó védelme miatt választott elektromos autót, hanem az autókban lévő modern technológiák miatt. Mivel a legtöbb autógyártó végleg vagy részlegesen, de mindenképp elköteleződött az elektromos hajtásláncok irányába, ezért nem csoda, hogy a legfrissebb technológiákat, anyagokat, megoldásokat is ezekbe az autókba építik be. Ráadásul ott van a károsanyag-kibocsátási normáknak való megfelelési kényszer, ami miatt szintén igyekszik a legtöbb gyártó a zéró kibocsátás felé tendáló autók felé irányítani a vásárlókat.

Szinte nappaliszerű utasterek, átfogó konnektivítás, végtelenül személyre szabható infotainment rendszerek. Úgy tűnik, hogy ezek miatt vásárolnak a megkérdezett amerikaiak villanyautókat, és nem a helyi emisszió vagy a hajtáslánc érdekli őket elsősorban. Noha a felsorolt előnyök nagy része pont a villanyhajtás miatt jöhet létre, hiszen a hagyományos motorokkal szemben itt nincs szükség például kardánalagútra, és egyébként is kevesebb alkatrészt igényelnek, ezáltal tágasabb lehet az utastér, ráadásul a padlóba épített akkumulátor miatt a magasabb építés is azonnal megoldott, ezzel megkönnyítve a beszállást.

Gregor Hembrough, a Polestar Észak-Amerikai vezetője helyes megállapítása szerint: „A luxust már nem az határozza meg, hogy mi van a motorháztető alatt, hanem a modern digitális megoldások, és azok felhasználói élménye. Az emberek nem csak a környezetvédelem miatt váltanak villanyautókra, hanem azért is, mert számtalan újító technológia kerül ezekbe az autókba.” Ugyanakkor mindez változhat hamarosan, hiszen a tanulmány egyik szintén érdekes tanulsága, hogy a fiatalabb generációt már jobban foglalkoztatja a környezeti hatás. A Z generációsok (18 és 24 év közöttiek) 12%-a első helyen jelölte meg a bolygó védelmét. Ez kétszer annyi, mint a 25-41 év közöttiek esetében.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.09.30
Lengyelországban, Poznanban rendezik a Swift Cup Europe idényzáró versenyhétvégéjét szeptember 30.....
2022.09.30
Komolyan elgondolkoztató az Európai Unió ideológiavezérelt működése: megszavazták, hogy férfiak is....
2022.09.30
Az idei év futama nem csak az ország legjobb kamionsofőrjének megtalálásáról szólt, hanem ennél....
2022.09.30
A lényegi kérdések a hétvégén eldőltek: Kiss Norbert negyedszer is kamion Európa-bajnok, a....
2022.09.30
A GSe visszatér! Miután az Opel bejelentette, hogy GSe néven új, dinamikus, és villamosított....
2022.09.30
A háború elől Ukrajnából elmenekülteknek 24 óra elteltével újra jegyet kell venniük – írja az....
2022.09.29
Hiánypótló akciót indított a TATABÁNYAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG, mert az 50 ccm.-is ként használt....
2022.09.29
Október 11-től újabb 35 ezer ingyenes vasúti bérletre pályázhatnak a 18 éves európai fiatalok a....
2022.09.29
A világ legnagyobb motorkerékpár-gyártója, a japán Honda 2025-ig legalább 10 új elektromos....
2022.09.29
Idén már közel kétszáz magyarországi település csatlakozott az Európai mobilitási héthez, így....