elismerés

A Toyota Camry lett Magyarország autója a családi autók kategóriában

2020.03.25.

Az Autós Nagykoalíció és a Járműipar.hu idén először, hagyományteremtő jelleggel hirdette meg az Év Magyar Autója díjat, amely öt fős szakmai zsűri szavazatai alapján kerül odaítélésre a különböző kategóriákban. Az autós szakújságírók szavazatainak eredményeképp a Magyarország Autója 2020 díjat a családi autók kategóriájában a tavalyi évben 15 év után Európába visszatérő felső középkategóriás limuzin, a Toyota Camry vihette el.

2020-tól minden évben nagy példányszámú magyarországi online és print lapok elismert autós újságíróiból álló, független szakmai zsűri (tagjai: Biró Csongor, Csordás Gábor, Miklós-Illés Kálmán, Katona Mátyás, Kismartoni András) dönti el, hogy több kategóriában melyik lesz a “legmagyarabb”, illetve a magyar piacon a “legjobb” autó. A világ legnépszerűbb felső-középkategóriás limuzinja, a Toyota Camry 10 nevező közül bizonyult a legjobbnak az öt fős szakmai zsűri szavazatai alapján a családi autók kategóriájában, amelyben a márka egyik másik modellje, a világ legnagyobb darabszámban értékesített autója, a Toyota Corolla is versenyzett.

A díj egybecseng a piac ítéletével

A világ legnépszerűbb felső-középkategóriás szedánja, a 38 éves múltra és közel 20 millió eladott példányra visszatekintő Camry legújabb generációja a tavalyi évben, 15 év kihagyás után debütált Európában, és mindjárt megkezdte a piac meghódítását. A modell visszatérésének híre felfokozott várakozásokat hozott a piacon, számos flottavásárló amiatt halasztotta el beszerzéseit, hogy megvárhassa az új Camry megérkezését, de hasonlóan nagy lelkesedés övezte a modellt a magánvásárlók részéről is. A kizárólag a világ legfejlettebb, negyedik generációs öntöltő hibrid elektromos hajtásával elérhető vadonatúj Camry így már a tavalyi évben megkezdte európai és magyarországi menetelését, amelynek akkor még gátat szabott a korlátozott elérhetőség, az idei évben azonban várhatóan még előkelőbb helyet sikerül majd megszereznie az európai és hazai piacon egyaránt. Jelenleg a 2020-as évben Magyarország családi autójának választott Camry hazánkban szegmensének negyedik legnépszerűbb autója, a magánvásárlók körében pedig a szegmens második legkedveltebb modellje.

Meggyőző méretek és teljesítmény

A 4,89 méter hosszú Toyota Camry tizennégy centivel hosszabb, mint az általa tavaly leváltott Toyota Avensis, az 1,84 méteres szélessége és 1,45 méteres magassága három centivel szélesebb, és ugyanennyivel alacsonyabb is nála. A 2,83 méteres tengelytávja is bővebb 12,5 centivel, a csomagtér 524 literes. 2,5 literes, négyhengeres benzinmotorja 177 lóerőre és 221 Nm-re képes, ehhez kapcsolódik a 88 lóerős, 202 Nm nyomatékú elektromotor, az összesített teljesítmény 218 lóerő. A Camry ezzel 8,3 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 kilométer/órás sebességre. A Toyota Camryban megtalálható öntöltő hibrid elektromos rendszer az autós szakújságírók egyöntetű véleménye szerint a Toyota valaha volt legjobb hibrid erőforrása, és nem is cáfol rá erre az ítéletre: városi forgalomban akár 50-70%-ban tisztán elektromos, károsanyagkiocsátás-mentes közlekedést tesz lehetővé. A szegmensének egyik legimpozánsabb méreteit, legtágasabb utasterét és csomagterét a kategória egyik legalacsonyabb fogyasztásával, károsanyagkibocsátásával és üzemben tartási költségeivel kombináló Camryt méltán ítélte hát a szakmai zsűri is 2020 legjobb családi autójának.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.07.12
Négy évesen és 73 ezer kilométerrel vette Illés Imre szegedi autós oktató azt a Toyota Corollát,....
2020.07.12
Mohammad Mahmoodi Iránból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.07.12
Itt a nyár, csábítanak a strandok. A vakáció és a szabadságolások időszakában gyakori, hogy az....
2020.07.12
A címvédő és hatszoros világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője nyerte a vasárnapi....
2020.07.12
A mentőautók és helikopterek folyamatosan dolgoznak, legalább húsz sérült van, közülük néhány....
2020.07.12
Egy műszaki hibás kamion miatt jelentős torlódás alakult ki vasárnap délutánra az M0-s autóút déli....
2020.07.12
Módosítani kellett a Nemzetközi Űrállomás (ISS) pályáját a Progressz MSZ-15 teherűrhajó fogadására....
2020.07.12
E heti rajzunk készítője T-boy. Rajzának címe: Hőség ellen. ..
2020.07.12
A kánikulában percek alatt életveszélyes forróság alakulhat ki az autó belsejében, ezért sose hagyd....
2020.07.12
Egész nyáron át tartó programsorozattal népszerűsíti a vitorlázást a nők körében a Women On Water (....