Hyundai N

Versenypályáról az utcára – Hyundai RM koncepciók

2022.01.12.

A Hyundai RM projektjein keresztül mutatjuk be, hogy miért fontosak a koncepció autók, amikkel gondtalanul lehet a határokat kergetni.

Akár szeretjük, akár nem az autósportot, az bizony elvitathatatlan, hogy a legtöbb mérvadó autóipari fejlesztés a versenypályákon született, amiből végsősoron mi felhasználók profitálunk a leginkább. Legyen az akármilyen biztonsági fejlesztés, vagy akár teljesítménynövelő módszer, a ma használt technológiákat kivétel nélkül a versengés szülte. Nem véletlen, hogy a mai napig résztvesznek gyári csapatokkal a legnagyobb autógyártók a legkülönbözőbb világbajnokságokban. Legyen az a Forma-1 a hibridrendszerek fejlesztésére, vagy éppen a Pure ETCR a villanyhajtások fejlesztésére.

Mi sem jobb példa erre, mint a Hyundai rendkívül sikeres N programja, ami szintén a versenypályákon született. Minden 2012-ben kezdődött, amikor a dél-koreai gyár namyangi kutató- és fejlesztőközpontjában egy csoport lelkes mérnök gyakornok el kezdett dolgozni valami különlegesen. Ekkor születetett meg az első RM14 nevű koncepció, ami a Hyundai Veloster alapjaira épült, ám a hagyományos kialakítás helyett középmotoros, hátsókerekes rendszert terveztek a lemezek alá, és persze a mutatós szélesítések sem maradtak el. Akkor még nem tudták, hogy ezzel egy komplett programot indítanak útjára, mostanra pedig már az ötödik RM projektnél tartunk.

Legújabb tanulmányautójuk, az RM20e már a gyári Veloster N TCR versenyautóra épült, és egyben ez volt az első elektromos változat is. Persze a legerősebb is ez: 794 lóerőt és 960 Nm nyomatékot ad le a villanyos hajtáslánc, amivel kevesebb, mint 3 másodperc alatt letudja a 0-100-at, miközben a végsebessége 250 km/h. Ugyanakkor kár lenne azt gondolni, hogy ez csak önző szórakozás a mérnökbrigádnak. Az RM koncepciók nem csak menők és mutatósak, hanem tesztalanyok is. Itt vallatják először azokat a komponenseket, amik később egy sorozatgyártott sportmodellben is bemutatkoznak.

Például egy ilyen prototípusban tesztelték először a Hyundai e-LSD rendszerét, amit később az i30 N utcai modell megkapott. Vagy ott van az RM19 koncepció, amiben a nyolcfokozatú duplakuplungos automata határait próbálgatták, mielőtt bekerült az összes N modellbe. Ha tehát nem lennének ezek a vad tanulmányautók, akkor nem járhatnánk az utcán a zseniális i20 N vagy Elantra N modellekkel sem. Régóta pletykatéma, hogy egyszer utcára is elkészülhet egy középmotoros N csúcsmodell, de egyelőre semmi sem hivatalos. Az viszont igen, hogy a következő RM projekt hidrogén üzemanyagcellás lesz, ami sokat elárul a Hyundai sportmárkájának jövőjéről.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.12.06
A hétfőn hatályba lépett kőolajszankciók után két nappal a kormány - a Mol javaslatára - az....
2022.12.06
A bajor prémiummárka technológiai irodái a teljes nyilvánosság számára elérhetővé teszik a....
2022.12.06
Made in Hungary modellek, amiket soha nem gyártottak sorozatban.   ..
2022.12.06
Az Ökumenikus Segélyszervezet országos intézményhálózatának úgynevezett „Családok Átmeneti....
2022.12.06
Az olasz rendőrség vizsgálja az adatszemüveg használatát a forgalom megfigyelésére. A közlekedési....
2022.12.06
Romániában csaknem 7 százalékkal nőtt a forgalomba helyezett új autók száma az idei első tizenegy....
2022.12.06
Autóipari mérnökirodát nyit Szegeden a Thyssenkrupp Automotive üzletága, és ezzel a város a....
2022.12.06
100 méternyi fényfüzér, 50 tekercs szigetelőszalag és 10 órányi munkát jelentő díszítés: ezek....
2022.12.06
Öt új Solaris-Skoda Trollino 18 típusú trolibusz állt forgalomba Budapesten, a korszerű és....
2022.12.06
Gyalogátkelőhelyen gázolt a soproni sofőr – írta a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság. ..