autóipar

A Ford 600 millió eurót fektet németországi üzemébe

2017.03.21.

A Ford 600 millió eurós beruházással fejleszti a németországi Saarlouis Összeszerelő Üzemet, előkészítve az új generációs Ford Focus gyártását.

“Ez a 600 millió eurós befektetés újra megerősíti elkötelezettségünket Németország felé, amit európai tevékenységeink központjának tekintünk,” nyilatkozta Jim Farley, a Ford Európáért, a Közel-Keletért és Afrikáért felelős elnök-vezérigazgatója. “Németországban több mint 25.000 munkatársunk dolgozik, vagyis több, mint bárhol másutt Európában.”

“Hatalmas autó- és motorgyártó üzemeink működnek Saarlouisban és Kölnben; ez utóbbi városban folyik formatervező és mérnöki tevékenységünk is, és itteni munkatársaink a globális piacra fejlesztenek autókat. Emellett pedig ott van még az aacheni Ford Kutatási és Innovációs Központ, ahol a jövő technológiái születnek.”

A Ford a közelmúltban is számos fejlesztést végrehajtott már Saarlouisban, javítva az üzem költséghatékonyságát és termelékenységét. Mindez egybecseng a Német Üzemi Tanáccsal 2014 júniusában kötött megállapodással, amely azt is megerősítette, hogy Köln lesz az új generációs Fiesta egyetlen európai gyártási helyszíne. A Ford slágermodellje legújabb változatának sorozatgyártása még idén megkezdődik.

A saarlouisi befektetés legfőbb célja a legmodernebb gyártási eszközök, a logisztikai támogatás és az energiaellátási projektek meghonosítása. Kiemelt jelentőséggel bír a két új présrendszer üzembe állítása, amelyek melegsajtolással munkálják meg a nagy szilárdságú bóracél lemezeket. A technológia révén az acél közvetlenül karosszéria-alkatrészekké dolgozható fel, amelyek csökkentik az autók tömegét.

A hatékonyabb és környezettudatosabb energiaellátás kialakítása is a beruházás része. A STEAG New Energies vállalattal együttműködve a Ford öt új energiatermelő egységet állít munkába, amelyek 20 százalékkal alacsonyabb CO₂-kibocsátással látják el az üzemet elektromos árammal és fűtéssel.

“Kétség sem fér hozzá, hogy Németország nemcsak napjainkban képezi szerves részét a Ford globális üzletmenetének, hanem a jövőben is – amint azt e jelentős, 600 millió eurós beruházás is bizonyítja,” mondta Farley.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.25
Merész jósolni, pláne az autók világában, de több cég is megteszi, lássuk, mi lett a kamionos....
2024.05.25
A szombati időmérő edzésen megszerezte az első rajthelyet, majd mindkét futamot megnyerte a címvédő....
2024.05.25
A BMW főnöke a Kínából érkező autókra kivetett büntetővámokra figyelmeztet.   ..
2024.05.25
A BMW Motorrad a Comói-tónál található Villa d'Este festői háttere előtt bemutatja legújabb....
2024.05.25
Lássuk, miben törtek most az élre szomszédaink.   ..
2024.05.25
A Bridgestone Tatabánya csatlakozott a Hungarian Business Leaders Forum által működtetett EU....
2024.05.25
Élményautózás és más programok várták a Ments Életet Közhasznú Alapítvány által támogatott....
2024.05.25
Geopolitikai feszültségek, lassuló kereslet és szabályozási bizonytalanságok nehezítik a közlekedés....
2024.05.25
A kontinens legnevesebb egyetemeit megelőzve ismét az első helyen végzett a győri Széchenyi István....
2024.05.25
A görög autópiacon októberben a Suzuki Vitara volt a legkeresettebb autó, az esztergomi szabadidő-....