Tesla Cybertruck

Így lehet majd tetőcsomagtartót szerelni a Cybertruckra

2023.12.02.

A Tesla régen várt pickupjára összesen négy különböző helyre is felszerelhetőek lesznek a tetőcsomagtartó rúdjai.

Ki ne ismerné a Tesla Cybertruckját? Annyi hír, meme és találgatás járta körbe ezt a hatalmas méretű, metálszínű fémdobozt, hogy arra nem lehet másik példát találni az autótörténelemben, de ez persze nagyrészben annak is betudható, hogy a Tesla tulajdonosa, Elon Musk mindennapi felhasználója a közösségi médiának és vállalata űrhajóktól az autókon át mindenféle járművet is gyárt, így a Cybertruck hatalmas hírverést kapott.

A másik ok persze a késés. Az első megrendelők évek óta várják, hogy végre kézhez kapják Cybertruckjukat, amelyről azonban vajmi keveset tudni, csupán annyit, hogy golyóálló üvegei mégsem annyira bírják a nagy megterhelést. Azonban mindez nem számít, mert hosszas várakozás után november végén megkezdődik az előrendelt modellek kézbesítése. Addig is azonban rengeteg apróságot lehet még megtudni Musk cégének első pickupjáról, most éppen azt, hogy a modell tetőcsomagtartóját hogyan lehet felhelyezni.

A képen látszik, hogy két másik helyre is lehet rakni a tartórudakat. (Forrás: Cybertruck Owners Club/KuMX nevű felhasználó)

Bár a Cybertruck kiszállítása még több, mint egy hónapra van innen, egy-két modellt már lehet látni az utcán, amely valószínűleg tesztvezetések és bétatesztek miatt van. Az amerikai Cybertruck Owners Club fóruma pedig minden képet, videót és információt összegyűjt a hírhedté vált autóról, így derült ki, hogy az autó tetőjére felfér két csomagtartó rúd is, kettő másik pedig a plató felett kaphat helyet, írta meg az Insideevs. Utóbbi rudak helyzete azért érdekes, mert a Cybertruck platójának oldala nem megszokott szögben helyezkedik el, hanem kissé dőlt, az autó vége felé lejtve. Az erre felszerelt bármi így szintén szögben fog elférni, ami felvethet némi stabilitási és biztonsági kérdést. Azonban az is kiderül, hogy így egyszerre négy rúd is felrakható az autóra, így akár hosszabb dolgokat is lehet majd vele szállítani, akár sátrat is, amely a Cybertruck promóanyagaiban meg is jelent.

A Cybertruck sátort is képes lesz cipelni a promó szerint. (Forrás: Tesla)

Bár a rivális Rivian pickupja is képes négy rudat elbírni a hátán, az R1T hagyományos felépítése miatt - a tető magasabban van, mint a plató, - ezeket igen nehéz lenne egy síkba hozni, így azok csak párban férnek el, kettő a tetőn, kettő a platón. A Cybertruck rúdjai láthatóan teleszkóposak, amely a tető változtatható szélessége miatt lehet fontos. A Rivian által kínált rudak elméletben 110 kilogrammnyi csomagot is képesek elbírni, a Tesla esetében azonban egyelőre semmilyen információ sincs ezekről a kiegésíztő felszerelésekről.

Ismét a Rivianhez viszonyítva, ahol a modell rúdjait leszerelés után egy úgynevezett felszereléstartó-csőbe lehet helyezni, amely a kabin és a plató között helyezkedik el, a Tesla némileg alulmaradni látszik, mivel a Cybertruck esetében ilyen biztosan nincs, mivel sem Musk, sem a bemutatóanyagok nem bizonyítanak ilyesmit.

A pickupok első rendeléseit november 30-án fogják kiszállítani, így akkor biztosan milliónyi videó és anyag fogja elárasztani az internetet a Cybertruckot elemezve és bemutatva, így legkésőbb akkor kiderül, mennyire felszerelt a modell a riválisokhoz képest. Remélhetőleg nem lesz újabb késés.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

Nyitókép forrása: Tesla

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.03.01
Öt jármű ütközött össze az M5-ösön - írja éjfél előtt nem sokkal a Katasztrófavédelem. Szeged....
2024.03.01
Tucatnyi személyautó sérült meg az M35-ös autópálya Debrecen felé vezető oldalán, a prodi....
2024.03.01
Miért volt régen művészet, ma pedig csupán gyerekjáték az autóvezetés? Szerző: Bánffi Tibor   ..
2024.03.01
Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte az idénynyitó Forma-1-es Bahreini Nagydíj pénteki....
2024.03.01
Noha adtak némi időt az autógyártóknak az Euro 7 puhításával, az élvezetes autózás elérhetetlensége....
2024.03.01
A kategóriák felett álló nagy elektromos SUV gáláns helykínálatot, 7 kényelmes ülőhelyet és könnyen....
2024.03.01
Nem csak, hogy átfordult az órájuk 999.999-nél, de ráadásul mindezt egyetlen motorral tették meg. ..
2024.03.01
Összeütközött két nyerges vontató az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 26-os és 27-es....
2024.03.01
A több mint 620 ezer kilométert futott japán sportkocsiért 25 százalékkal több dollárt fizetett új....
2024.03.01
CUPRA Formentor VZ5 modellje két új, korlátozott darabszámú, exkluzív limitált változatát mutatta....