ICDP

Izgalmas év elé néz az ICDP

2016.01.25.

Az autóipari területen speciális kutatásokat végző ICDP nemzetközi szervezet is elkészítette a maga 2015-ös leltárját: összegezte sikereit és nagy reményekkel tekint az idei esztendő elé. Összegyűjtöttük, mire számíthat az, aki kicsit mélyebben érdeklődik az autóipar iránt, és érdeklődve várja az Autószektor külön rovatában megjelenő exkluzív hírmorzsákat és kutatási eredményeket.

Túl egy izgalmas éven, egy költözésen, több nagyszabású összejövetelen, az ICDP vezetése is érdemesnek tartotta az ünnepek utáni szusszanásnyi üresjáratot arra, hogy egy pillanatra megálljon, és számot vessen az elért eredményekkel, és a tagok (és a teljes autóipar) igényeinek megfelelő tartalommal töltse fel a 2016-os rendezvénynaptárat. Apropó, tagság. Immáron egy éve annak, hogy az Autószektort kiadó Autós Nagykoalíció csatlakozott a szervezethez, és tulajdonképpen ennek köszönhető az, hogy időről-időre exkluzív, mélyreható elemzések alapján készült tanulmányok, autóipari kulisszatitkok kerülnek a terítékünkre.

2016-ban az ICDP egy nagyon fontos célt tűzött a zászlajára, mely szervesen illeszkedik a korábban már bemutatott akciótervhez. A téma pedig nem más, mint az értékesítés és az értékesítés utáni szolgáltatások átalakítása, reagálás a fogyasztói igényekre, a feladat és szervezet újrastruktúrálása, továbbá a folyamatok újraszervezése. Az ICDP aktualizált, 2016-2017-es aktivitásait integráló szakmai programja április 1-jén indul. Az akcióterv teljes terjedelmében az ICDP honlapján olvasható (csak tagoknak), de megígérhetjük, hogy a következő hetekben ebből is csemegézünk majd.

Idén is mindent megvizsgálunk, megmutatunk

Annyit azért már most elárulhatunk róla, hogy továbbra is a változó fogyasztói igényeknek és elvárásoknak, mint kényszerítő erőknek való megfelelés a legfontosabb megfejtendő kérdéskör az autóipari szereplőket képviselő ICDP számára. A szakemberek úgy látják, a változó világ fokozódó nyomásként nehezedik az értékesítésben, a szervizelésben, valamint értékesítés utáni szolgáltatásokban részt vevő szereplőkre egyaránt. Annak érdekében, hogy ezek a szereplők lépést tudjanak tartani a fogyasztók elvárásaival ebben a folyamatosan fejlődő, többcsatornás, illetve egyre inkább minden értékesítési csatornát átölelő, mobilizálódó, digitális környezetben, az itt-ott berozsdásodott, konvencionális szemléletet kell megváltoztatni, a folyamatokat és szükség esetén a szervezeteket optimalizálni. Érdemes felülvizsgálni a kiadási oldalt is, hiszen – ésszerű határig – a költségek lefaragásával is javítani lehet a profitrátát. Az ügyfélbarát, a vevők megszerzésére, megtartására, és magas színvonalú kiszolgálására szolgáló fejlesztések finanszírozása is sok pénzt emészt fel, amit valahonnan elő kell teremteni – erre is megoldási javaslatokat kínál az új program. Nem nehéz belegondolni, hogy ennek még megismerése és megértése sem egyszerű az egyes szereplők számára, nemhogy egyedi feltárása és a megfelelő irányok meghatározása, de hát éppen ez a mandátuma az ICDP-nek, így valóban szerencsésnek mondhatják magukat azok, akik tagjai a szervezetnek.

Arccal a jövőbe! Átalakítás, újrastruktúrálás, újraszervezés

Miről lesz még szó a következő két évben? Természetesen a vásárlók a legfontosabbak, de ott vannak még a mumusok, a piacra belépni szándékozó új szereplők, akiktől ezentúl csak azoknak kell félniük, akik nincsenek felvértezve azzal a szaktudással, amivel egy, vagy még inkább két-három lépéssel mások előtt járva piaci előnyre képesek szert tenni. A piac természetes változása átrendezheti a szereplőket is: változhat a számuk, méretük és felépítésük. De az egészen biztos, hogy a már sokszor hangoztatott szemléletmódnak, a szerepeknek, a felelősségi köröknek, és a hozzáállásnak változnia kell a rendszerek és az emberek szintjén egyaránt.

A 2016-2017-es programterv tehát nem egy öncélú dokumentum, hanem a tagok igényeinek megfelelő szakmai elvek mentén kidolgozott, a minél pontosabb tervezés érdekében az általuk szolgáltatott bemenő adatokkal dolgozó széleskörű és mélyreható szakmai akcióterv, mely természetesen a tagok számára szabadon formálható. Sőt, az akciótervet jegyző Steve Young és Andrew Tongue kifejezetten kérik is a tagokat, hogy tanulmányozzák át a tervezetet, hogy észrevételeikkel kiegészítve már a nagy tavaszi találkozón véglegesíteni tudják a kutatási feladatokat.

Az ICDP izgalmas szakmai programokat kínál 2016-ban is

A tagi aktivitás elősegítése érdekében az ICDP szervezőgárdája nagy elánnal szervezi a webináriumokat és hagyományos konferenciákat. Az érdeklődő tagok jobb, ha már most bevésik a naptárba az időpontokat, az Autószektor olvasóinak pedig azzal a jó hírrel tudunk szolgálni, hogy a legérdekesebb anyagokat itt, az ICDP rovat hasábjain is feldolgozzuk majd. Az első workshopon már túl is vagyunk, hiszen január 21-én került megrendezésre az új gépjármű értékesítés ellátási láncával kapcsolatban. Január 26-án az értékesítési csoportok online térnyerése kerül napirendre, amit különböző aspektusokból már több ízben megvizsgáltunk mi is. Február 9-én kiderül, milyen jó gyakorlatokat érdemes elcsenni a használtautó értékesítő „superstore” kereskedésektől, március 15-én pedig a hagyományos kétnapos tavaszi találkozó veszi kezdetét Berlinben. Ezeknek a rendezvényeknek már a részletes programja is rendelkezésre áll, a következőknek még csak a dátumát célszerű ceruzával feljegyezni:

  • április 27. A jövő értékesítés utáni szolgáltatásai workshop (Párizs, Franciaország)
  • április 28. A jövő kiskereskedelmi tevékenysége workshop (Párizs, Franciaország)
  • május 10. Hogyan látják a szervizek a jelent, és mit várnak a jövőben?
  • június 14-15. ICDP nyári találkozó (Birmingham, Anglia)
  • október 11-12. ICDP őszi találkozó (Nizza, Olaszország)
  • november 29. A jövő értékesítés utáni szolgáltatásai workshop (Frankfurt, Németország)
  • november 30. A jövő kiskereskedelmi tevékenysége workshop (Frankfurt, Németország)

Jó olvasgatást, jó utat és sikerekben gazdag esztendőt kívánunk az ICDP nevében is, mi pedig jövünk a részletekkel!

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.08.15
Büntetőeljárás indult a rendőrségen egy 53 éves révfülöpi lakos ellen, aki 2022. január 10-én....
2022.08.15
A Magyar Posta Zrt. flottaszolgáltatás keretén belül 771 elektromos meghajtású segédmotoros járműre....
2022.08.15
Augusztus 7-én kora délután Simontornyán készült arról felvétel, hogy egy vasúti átjárónál megáll a....
2022.08.15
A jövőbeli mobilitás érdekében az IonQ..
2022.08.15
Egy F1-es Ferrarira hasonlító autóval száguldozott valaki Csehországban az autópályán, amiről....
2022.08.15
Horvátországban januártól július végéig 28 925 új személygépkocsit adtak el, 9,0 százalékkal....
2022.08.15
Az M0-s autóút déli szektorán az M1-es autópálya felé vezető oldalán a 7-es kilométernél, Diósd....
2022.08.15
A németek 80 százaléka támogatja, hogy járművezetés előtt egyáltalán ne lehessen alkoholt....
2022.08.15
Az M0-s autóút déli szektorában több jármű ütközött, az M5-ös autópálya egy gépkocsi a....
2022.08.14
Mostanság nem éppen az extravagancia, hanem inkább a puritánság jellemzi a Lada modelleket, de nem....