Zöldrovat

Okosabb parkolási megoldások Londonban

2021.12.11.

A londoni Haringey városrész a Flowbird innovatív parkolási megoldásával javítja a parkolási lehetőségeket.

A londoni Haringey kerület bejelentette, hogy befejezte 101 db korszerűsített utcai érintés nélküli fizető és kijelző (P&D, Pay and Display) gép telepítését Flowbird technológiával, hogy javítsa a parkolási díj fizetésének lehetőségeit a kerületben.

A fejlesztést az motiválta, hogy a fizetési módok szélesebb választékát kínálják az ügyfelek számára, különösen azoknak, akik nem hordanak magukkal mobiltelefont, vagy kevésbé képesek vagy hajlandók okostelefonos alkalmazásokat használni fizetésre. 

London Haringey kerülete, ahol most magasabb szintre lépne a parkolási megoldások

A Flowbird célja, hogy javítsa a parkolóhelyekhez való hozzáférést, és emelje a szolgáltatás színvonalát. Jelenleg ez fontosabb prioritás, mint a közvetlen költségmegtakarítás és egyéb hatékonysági szempontok. Az új terminálok növelik a fizetési lehetőségek számát, elsősorban azon autósok számára, akik stop-and-shop parkolót használnak a helyi üzletek és vállalkozások működésének támogatására a városrészben.

„Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy Haringeyt mindenki számára elérhetővé tegyük. Az új parkolási fizetőtermináljaink lehetővé teszik, hogy szélesebb ügyfélkört magaabb színvonalú megoldásokkal szolgáljunk ki.” – nyilatkozta Seema Chandwani tanácsnok, a Haringey Önkormányzat ügyfélszolgálati, jóléti és közterületi kabinetjének tagja. Lakóink és látogatóink számára mostantól még több lehetőség áll rendelkezésükre a stop-and-shop parkolás igénybevétele során, beleértve a készpénzes, érintésmentes, telefonos és mobilalkalmazáson keresztüli fizetési lehetőségeket is.”

A fejlesztéseket követően a tanács a Flowbirddel egy hároméves szerződés keretében együttműködik a parkolási szolgáltatások érintés nélküli fizetési módjának kiterjesztésében, ha erre valós igény mutatkozik a következő időszakban. A tanács azt is tervezi, hogy konzultál a lakosokkal a CO2-kibocsátáson alapuló díjak bevezetéséről a kerület rövid távú parkolóhelyein. Ha ezt esetleg bevezetik majd, a Flowbird termináljai alkalmasak arra, hogy a CO2 parkolási díjat ki lehessen fizetni.

Íme egy okos parkolási terminál, amit nemrég telepítettek Londonban

„A Flowbird megoldások számos parkolási díjfizetési lehetőséget kínálnak a helyi önkormányzatoknak és hatóságoknak. Ezek a megoldások minden lakos és látogató igényét messzemenően kielégítik. Mi azt is figyelembe vesszük, hogy különböző ügyfélszegmenseknek különböző preferenciái vannak, ráadásul ezek az igények – a technológiai fejlődéssel párhuzamosan – eltérő sebességgel fejlődnek” – mondta Danny Hassett, a Flowbird ügyvezető igazgatója. Biztosak vagyunk benne, hogy a Haringey kerületi parkolók mindegyike könnyen és problémamentesen fogja használni a technológiánkat.”

 

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

forrás és képek: Traffic Technology Today, parking-mobility.org, wikipedia

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.03.02
Kijött a börtönből , és máris elkötött tíz Chevrolett Corvette C8-as szállító kamiont egy férfi....
2024.03.01
Öt jármű ütközött össze az M5-ösön - írja éjfél előtt nem sokkal a Katasztrófavédelem. Szeged....
2024.03.01
Tucatnyi személyautó sérült meg az M35-ös autópálya Debrecen felé vezető oldalán, a prodi....
2024.03.01
Miért volt régen művészet, ma pedig csupán gyerekjáték az autóvezetés? Szerző: Bánffi Tibor   ..
2024.03.01
Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte az idénynyitó Forma-1-es Bahreini Nagydíj pénteki....
2024.03.01
Noha adtak némi időt az autógyártóknak az Euro 7 puhításával, az élvezetes autózás elérhetetlensége....
2024.03.01
A kategóriák felett álló nagy elektromos SUV gáláns helykínálatot, 7 kényelmes ülőhelyet és könnyen....
2024.03.01
Nem csak, hogy átfordult az órájuk 999.999-nél, de ráadásul mindezt egyetlen motorral tették meg. ..
2024.03.01
Összeütközött két nyerges vontató az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 26-os és 27-es....
2024.03.01
A több mint 620 ezer kilométert futott japán sportkocsiért 25 százalékkal több dollárt fizetett új....