közlekedésbiztonság

Párizs lelassul

2021.11.29.

Párizsban az egész városra kiterjesztették a 30 km/órás sebességhatárokat. Brüsszel üdvözölte ezt a közlekedésbiztonság szempontjából fontos döntést.

A francia főváros bevezette Európa legnagyobb 30 km/órás övezetét, amely lefedi az egész várost, a Champs Elysée és a főgyűrű kivételével. A 30 km/órás övezet eddig is a város kétharmadát lefedte, de a közlekedési balesetek, a zaj és a környezetszennyezés csökkentése érdekében a zónát most tovább bővítették.

A franciaországi változások azután léptek hatályba, miután brüsszeli bürokraták jelentése szerint a közlekedési balesetek, a sérülések és a halálesetek száma folyamatosan csökken a januárban bevezetett 30 km/órás korlátozások hatására. 2021 első félévének adatai szerint a súlyos sérülések és halálesetek száma 25 százalékkal csökkent az elmúlt öt év első féléves átlagához képest. A legfrissebb adatok még a tavalyinál is alacsonyabbak, amikor a város a pandémia miatt több hónapos korlátozásokat léptetett érvénybe. A látványos javulás ellenére nőtt a kerékpáros balesetben sérültek száma, bár ez részben azzal magyarázható, hogy az elmúlt két évben jelentősen megnövekedett a kerékpárral közlekedők száma. A városban a sebességcsökkenésnek köszönhetően jelentősen csökkent a zajszennyezés.

Egyre gyakoribbak ezek a táblák Párizsban

Németországban hét város önkormányzata is abban bízik, hogy az új kormány törvényi változásokat vezet be, amelyek révén az önkormányzatok jobban ellenőrizhetik a helyi sebességkorlátozásokat. A városok azt remélik, hogy kísérleti 30 km/órás korlátozásokat vezetnek be a környezetszennyezés és a zaj csökkentése, valamint a biztonság javítása érdekében. A hírek szerint hamarosan 20 km/órás korlátozások lépnek érvénybe Skócia egyes sűrűn lakot területein. A lépés a wales-i korlátozások sikeres tesztidőszakának köszönhető. A finn Közlekedésbiztonsági Tanács (Liikenneturva) több 30 km/órás zóna kialakítására buzdít Finnországban. A szervezet szerint összefüggés van a 30 km/órás sebességkorláttal rendelkező területek kiterjesztése és a balesetek számának csökkenése között.

 

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

forrás és képek: etsc.eu

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.01.22
A Tokiói Autószalonon mutatták be a vadonatúj, csak Japánban, 500 darabos limitált sorozatszámban....
2022.01.22
Repülő MACA száll versenybe az Airspeeder ellen, miközben nem repül az Airline Car. ..
2022.01.22
Noha sok helyen elolvadt a hó, Gyermely és Szomor között például nem lehet közlekedni – írta a....
2022.01.22
Most egy minimális jövedelemmel rendelkező autókedvelő is megengedheti magának, hogy beszerezzen....
2022.01.22
A Volvo Cars az autógyártók közül elsőként csatlakozik a Google Assistant háztartási eszközöket....
2022.01.22
Családi hétüléses még nem volt ennyire korszakos, mint a Peugeot 5008, ráadásul egy olyan finom....
2022.01.22
A BMW 8,4 százalékkal növelte értékesítését a globális válság ellenére 2021-ben, és nem tart attól....
2022.01.22
A svájci hatóságok által körözött Volkswagent foglaltak le a Csanádpalota autópálya....
2022.01.22
Végre részleteiben is megmutatta magát a Peugeot új versenyautója a 9x8, melyet különleges....
2022.01.22
A 3-as vonal Kőbánya-Kispest "kihúzó" szakaszán, utasok által nem használt területen péntek éjjel....