közlekedésbiztonság

Párizs lelassul

2021.11.29.

Párizsban az egész városra kiterjesztették a 30 km/órás sebességhatárokat. Brüsszel üdvözölte ezt a közlekedésbiztonság szempontjából fontos döntést.

A francia főváros bevezette Európa legnagyobb 30 km/órás övezetét, amely lefedi az egész várost, a Champs Elysée és a főgyűrű kivételével. A 30 km/órás övezet eddig is a város kétharmadát lefedte, de a közlekedési balesetek, a zaj és a környezetszennyezés csökkentése érdekében a zónát most tovább bővítették.

A franciaországi változások azután léptek hatályba, miután brüsszeli bürokraták jelentése szerint a közlekedési balesetek, a sérülések és a halálesetek száma folyamatosan csökken a januárban bevezetett 30 km/órás korlátozások hatására. 2021 első félévének adatai szerint a súlyos sérülések és halálesetek száma 25 százalékkal csökkent az elmúlt öt év első féléves átlagához képest. A legfrissebb adatok még a tavalyinál is alacsonyabbak, amikor a város a pandémia miatt több hónapos korlátozásokat léptetett érvénybe. A látványos javulás ellenére nőtt a kerékpáros balesetben sérültek száma, bár ez részben azzal magyarázható, hogy az elmúlt két évben jelentősen megnövekedett a kerékpárral közlekedők száma. A városban a sebességcsökkenésnek köszönhetően jelentősen csökkent a zajszennyezés.

Egyre gyakoribbak ezek a táblák Párizsban

Németországban hét város önkormányzata is abban bízik, hogy az új kormány törvényi változásokat vezet be, amelyek révén az önkormányzatok jobban ellenőrizhetik a helyi sebességkorlátozásokat. A városok azt remélik, hogy kísérleti 30 km/órás korlátozásokat vezetnek be a környezetszennyezés és a zaj csökkentése, valamint a biztonság javítása érdekében. A hírek szerint hamarosan 20 km/órás korlátozások lépnek érvénybe Skócia egyes sűrűn lakot területein. A lépés a wales-i korlátozások sikeres tesztidőszakának köszönhető. A finn Közlekedésbiztonsági Tanács (Liikenneturva) több 30 km/órás zóna kialakítására buzdít Finnországban. A szervezet szerint összefüggés van a 30 km/órás sebességkorláttal rendelkező területek kiterjesztése és a balesetek számának csökkenése között.

 

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

forrás és képek: etsc.eu

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.08.15
A Magyar Posta Zrt. flottaszolgáltatás keretén belül 771 elektromos meghajtású segédmotoros járműre....
2022.08.15
Augusztus 7-én kora délután Simontornyán készült arról felvétel, hogy egy vasúti átjárónál megáll a....
2022.08.15
A jövőbeli mobilitás érdekében az IonQ..
2022.08.15
Egy F1-es Ferrarira hasonlító autóval száguldozott valaki Csehországban az autópályán, amiről....
2022.08.15
Horvátországban januártól július végéig 28 925 új személygépkocsit adtak el, 9,0 százalékkal....
2022.08.15
Az M0-s autóút déli szektorán az M1-es autópálya felé vezető oldalán a 7-es kilométernél, Diósd....
2022.08.15
A németek 80 százaléka támogatja, hogy járművezetés előtt egyáltalán ne lehessen alkoholt....
2022.08.15
Az M0-s autóút déli szektorában több jármű ütközött, az M5-ös autópálya egy gépkocsi a....
2022.08.14
Mostanság nem éppen az extravagancia, hanem inkább a puritánság jellemzi a Lada modelleket, de nem....
2022.08.14
Valószínűleg minden sofőr egyik legnagyobb rémálma, hogy menet közben egyszer csak leáll alatta az....