ICDP

Segítség a gépjármű disztribútoroknak az ICDP-től: megjelent a 2016-os Európai Személygépjármű Disztribúciós Kézikönyv

2016.09.18.

A nemzetközi autóipari kutatásokkal foglalkozó ICDP szakmai szervezet ismét megjelentette a legfrissebb Európai Személygépjármű Disztribúciós Kézikönyvét (ECDH 2016 – European Car Distribution Handbook). A szakmai segédanyag hasznos segítséget nyújt mindazok számára, akik érdekeltek a franchise kereskedői hálózat méretei iránt, illetve formájukat tekintve Európa szerte. A kézikönyv tartalmazza a szereplők nevét, a cégek legfontosabb jellemzőit, a szerződések, és az outletek számát és szerepét, szétválasztva az értékesítést az értékesítés utáni szolgáltatásokkal, mindezt összesen 36 márkára vonatkozóan, Európa 36 piacán.

Ez a kézikönyv a 2012 óta megjelent sorozat hatodik tagja. A gyorsulva változó piaci körülmények között a szakmai anyag szerkesztése folyamatosan zajlik. A szerkesztők megtartották a jól megszokott formátumot, és továbbra is folytatták a korábbi adatok felülvizsgálatát, valamint az esetleges hibák azonosítását és korrekcióját. Így a szakavatott szemek könnyen találhatnak jelen beszámolóban a korábbihoz képest bizonyos eltéréseket, de a szerzők biztosak benne, hogy ezek a módosítások a felhasználók érdekeit szolgálják.

Nyugat-Európa szerte az értékesítési hálózatok teljesítménye már 8 éve csökkentő tendenciát mutat, míg az értékesítés utáni szolgáltatások hálózata 6 egymást követő évben mutatja már a csökkenést. A teljes képhez hozzátartozik, hogy az értékesítési hálózatok lassabb ütemben csökkennek, mint az értékesítési utáni szolgáltatás hálózatok. Az egyes márkák általában jól szemléltetik ezt a tendenciát. Míg a Kia 30%-os, a Dacia 19%-os éves növekedést mutat a főbb kereskedői értékesítési outleteket tekintve, a kedveltebb márkák, mint a Toyota, vagy éppen a Volkswagen, kismértékű, 5-10%-os csökkenést realizált.

Eladásra váró autók Oroszországban – nem könnyű a piaci helyzet (forrás: inautonews.com)

A folyamatos gazdasági és politikai változások közepette a nyugati márkák továbbra is mérsékelten képviseltetik magukat Oroszországban, bőséges lehetőséget adva a kínai autógyártóknak, hogy belépjenek és kitöltsék ezt a meglévő hézagot. Európa szerte az átlagos értékesítés 4,4%-os növekedést mutatott az elmúlt évhez képest, elérve a kereskedőnkénti 298 értékesítési darabszámot, mely 17%-os növekedést jelent 2009 óta. A prémium márkák mutatják a legnagyobb növekedést 13,1%-kal.

A nyugati márkák mindent bevetnek, hogy vonzóvá tegyék magukat – a képen egy csinos VW hostesst látunk munka közben a Moszkvai Nemzetközi autóshow-n (forrás: view-photo.ru)

Adatátvitel - DataPort

A DataPort segítségével az Európai Személyautó Forgalmazási Kézikönyvben rendelkezésre álló adatok könnyen hozzáférhetőek és kezelhetőek az ICDP tagok számára, az előadásokhoz és beszámolókhoz a grafikonok másolatai letölthetőek. Prémium tagság megvásárlása esetén a letöltött adatok másolatai Excel-ben is elérhetőek, megkönnyítve a komplex elemzések elvégzésételemzések elvégzését. A jelenlegi rendszerben lévő adatok hitelesítettek, 36 piacon 36 márkát foglalnak magukba minden évre a 2007-től 2015-ig terjedő időintervallumban.

Ilyen szemléleletes a DataPort grafikus megjelenítője

 

Hogyan vásárolható meg a 2016-os ECDH?

  • Az ECDH az ICDP tagok számára elérhető pdf formátumban a következő linkre kattintva.
  • Ha még nem ICDP tag, először regisztrálnia kell a következő linkre kattintva.

Az Európai Személygépjármű Disztribúciós Kézikönyv ára nem ICDP tagoknak 2700 Euró, ICDP tagoknak kedvezménnyel 1800 Euró.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.09.25
Amióta van automobil, azóta versenyeznek és túráznak vele. Néhány klasszikusról már korábban....
2022.09.25
Az elektromos Hummer iránti hatalmas kereslet lekötötte a cég minden termelő kapacitását, ezért úgy....
2022.09.25
Az elektromos autók megoldást jelentenek a téli energiahiányra? Az Egyesült Államokban egy orvos a....
2022.09.25
A hármas karambol a sztráda Budapest felé vezető oldalán történt, a 60-as kilométernél - írja a....
2022.09.25
Az ausztrál Jack Miller bizonyult a legjobbnak a gyorsaságimotoros-világbajnokság....
2022.09.25
Szegényebb lett az autók világa, mióta eltűnt megannyi patinás márka. Nemrég feltámadt az MG, de....
2022.09.25
Kontinensbajnoki címét megvédve negyedszer lett Európa-bajnok vasárnap Kiss Norbert, a Révész....
2022.09.25
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Hány lóerős? ..
2022.09.25
A tűzeset a főváros felé vezető oldalon történt - írja a Katasztrófavédelem honlapja. ..
2022.09.25
Két nagyszabású dunántúli vasútfejlesztés előkészítése kezdődhet meg - közölte a Technológiai és....