ICDP

Segítség a gépjármű disztribútoroknak az ICDP-től: megjelent a 2016-os Európai Személygépjármű Disztribúciós Kézikönyv

2016.09.18.

A nemzetközi autóipari kutatásokkal foglalkozó ICDP szakmai szervezet ismét megjelentette a legfrissebb Európai Személygépjármű Disztribúciós Kézikönyvét (ECDH 2016 – European Car Distribution Handbook). A szakmai segédanyag hasznos segítséget nyújt mindazok számára, akik érdekeltek a franchise kereskedői hálózat méretei iránt, illetve formájukat tekintve Európa szerte. A kézikönyv tartalmazza a szereplők nevét, a cégek legfontosabb jellemzőit, a szerződések, és az outletek számát és szerepét, szétválasztva az értékesítést az értékesítés utáni szolgáltatásokkal, mindezt összesen 36 márkára vonatkozóan, Európa 36 piacán.

Ez a kézikönyv a 2012 óta megjelent sorozat hatodik tagja. A gyorsulva változó piaci körülmények között a szakmai anyag szerkesztése folyamatosan zajlik. A szerkesztők megtartották a jól megszokott formátumot, és továbbra is folytatták a korábbi adatok felülvizsgálatát, valamint az esetleges hibák azonosítását és korrekcióját. Így a szakavatott szemek könnyen találhatnak jelen beszámolóban a korábbihoz képest bizonyos eltéréseket, de a szerzők biztosak benne, hogy ezek a módosítások a felhasználók érdekeit szolgálják.

Nyugat-Európa szerte az értékesítési hálózatok teljesítménye már 8 éve csökkentő tendenciát mutat, míg az értékesítés utáni szolgáltatások hálózata 6 egymást követő évben mutatja már a csökkenést. A teljes képhez hozzátartozik, hogy az értékesítési hálózatok lassabb ütemben csökkennek, mint az értékesítési utáni szolgáltatás hálózatok. Az egyes márkák általában jól szemléltetik ezt a tendenciát. Míg a Kia 30%-os, a Dacia 19%-os éves növekedést mutat a főbb kereskedői értékesítési outleteket tekintve, a kedveltebb márkák, mint a Toyota, vagy éppen a Volkswagen, kismértékű, 5-10%-os csökkenést realizált.

Eladásra váró autók Oroszországban – nem könnyű a piaci helyzet (forrás: inautonews.com)

A folyamatos gazdasági és politikai változások közepette a nyugati márkák továbbra is mérsékelten képviseltetik magukat Oroszországban, bőséges lehetőséget adva a kínai autógyártóknak, hogy belépjenek és kitöltsék ezt a meglévő hézagot. Európa szerte az átlagos értékesítés 4,4%-os növekedést mutatott az elmúlt évhez képest, elérve a kereskedőnkénti 298 értékesítési darabszámot, mely 17%-os növekedést jelent 2009 óta. A prémium márkák mutatják a legnagyobb növekedést 13,1%-kal.

A nyugati márkák mindent bevetnek, hogy vonzóvá tegyék magukat – a képen egy csinos VW hostesst látunk munka közben a Moszkvai Nemzetközi autóshow-n (forrás: view-photo.ru)

Adatátvitel - DataPort

A DataPort segítségével az Európai Személyautó Forgalmazási Kézikönyvben rendelkezésre álló adatok könnyen hozzáférhetőek és kezelhetőek az ICDP tagok számára, az előadásokhoz és beszámolókhoz a grafikonok másolatai letölthetőek. Prémium tagság megvásárlása esetén a letöltött adatok másolatai Excel-ben is elérhetőek, megkönnyítve a komplex elemzések elvégzésételemzések elvégzését. A jelenlegi rendszerben lévő adatok hitelesítettek, 36 piacon 36 márkát foglalnak magukba minden évre a 2007-től 2015-ig terjedő időintervallumban.

Ilyen szemléleletes a DataPort grafikus megjelenítője

 

Hogyan vásárolható meg a 2016-os ECDH?

  • Az ECDH az ICDP tagok számára elérhető pdf formátumban a következő linkre kattintva.
  • Ha még nem ICDP tag, először regisztrálnia kell a következő linkre kattintva.

Az Európai Személygépjármű Disztribúciós Kézikönyv ára nem ICDP tagoknak 2700 Euró, ICDP tagoknak kedvezménnyel 1800 Euró.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.11.27
2023-ban érkezik az elektromos Porsche Macan, amivel több mint 1,8 millió tesztkilométert terveznek....
2021.11.27
Megtörtént az új Jaguar és Land Rover szalon műszaki átadása a Váci úton. ..
2021.11.27
Az év sötétebb hónapjaiban a rossz időjárási és látási viszonyok miatt megnő a közlekedési....
2021.11.27
A Mercedesnek vannak a legfiatalabb vásárlói, ha új autóról beszélünk, míg a Smartnak a....
2021.11.26
Összeroncsolódott személyautó a II. kerületi Nagykovácsi úton november 26-án, miután a járműre....
2021.11.26
Az FIA Túraautó Világkupa menetrendje szerint 2022-ben ismét 10 versenyhelyszín lesz. ..
2021.11.26
A legtöbb európai országban már kötelező a téli abroncs, van, ahol a hólánc is, de vannak, akik....
2021.11.26
A BMW Group újabb húsz európai városban, így többek között Koppenhágában, Veronában és Toulouse-ban....
2021.11.26
A Bács-Kiskun megyei rendőrök közúti veszélyeztetés bűntette miatt folytattak eljárást, és....
2021.11.26
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján elsősorban Győr-Moson-Sopron, Vas,....