BMW Group

Váratlan lépés a BMW-től: kutatási eredményeket tesz közzé

2022.12.06.

A bajor prémiummárka technológiai irodái a teljes nyilvánosság számára elérhetővé teszik a legfrissebb trendkutatási eredményeket.

Exkluzív technológiai tudástár mindenkinek: a BMW Group nyilvánossá teszi legfrissebb trendkutatási eredményeit összesítő Trend Radarját. A technológiai szektor trendkutatásra létrehozott weboldala csokorba gyűjti a BMW Group Egyesült Államokban, Németországban, Izraelben, Japánban, Koreában, Szingapúrban és Kínában működő technológiai irodáinak globális, kulcsfontosságú megállapításait. A nemzetközi trendkutatásnak köszönhetően a vállalatcsoport képes idejekorán következtetéseket levonni a technológiai fejlődés irányaival kapcsolatban. A nyitott hozzáférés elvét követve a legfrissebb adatok azonnal bekerülnek a Trend Radarba, külső felhasználók számára is elérhető formában. Ez azt jelenti, hogy az eredményeket egyaránt felhasználhatják a tudományos intézmények, a startup vállalkozások és a müncheni központú vállalatcsoport potenciális partnerei is, akiket a BMW ezzel a kezdeményezéssel invitál jövőbe mutató párbeszédre – ilyen formában az autóipar történetében először. A bajor prémiummárka innovatív megközelítése elősegíti az iparágak közötti, technológiai trendekkel kapcsolatos nyílt eszmecserét és ösztönzi az együttműködést.

„Egyvalamiben biztos vagyok: az innováció a köztes terekben, így például párbeszédek során születik. Trend Radarunk nyilvánossá tételével párbeszédet kívánunk kezdeményezni potenciális partnereinkkel. A kutatás-fejlesztés nem működik külső szemlélőként tekintett perspektívák nélkül” – fogalmazott a kezdeményezés kapcsán Frank Weber, a BMW AG igazgatótanácsának járműfejlesztésért felelős tagja.

A sorozatgyártás és a tudomány legérdekesebb technológiai fejlesztéseinek felismerése érdekében a BMW Group technológiai irodái három kérdésre támaszkodva értékelik az egyes innovációkat: (1) Mobilitási szempontból mekkora jelentőséggel bír a technológia? (2) Milyen gyorsan érik be a fejlesztése? (3) Mit kell tudnia a BMW Group-nak a technológia sikeres alkalmazásához? A válaszok alapján megszületik egy trendportfólió, amelyet aktív megfigyelésre (Watch), kezdeti projektekre (Prepare) vagy konkrét, agilis alkalmazásra (Act) javasolnak.

A BMW Group kiemelt figyelmet szentel a trendkutatás és a technológiai kíváncsiság kérdésköreinek. 2019 óta a vállalatcsoport technológiai irodái a felismert trendek alapján mintegy 400 projektet kezdeményeztek, amelyek több mint felét házon belül dolgozó szakemberek és fejlesztőrészlegek gondoltak tovább. Ezek 10 százaléka konkrét alkalmazásokhoz és termékekhez vezetett, amely ötször több az innovációk gyakorlatba történő átültetésekor megszokottnál. Kiváló példa erre a BMW iDrive operációs rendszer BMW iX technológiai zászlóshajóban alkalmazott vezérlőpanelje: a speciális, lézeres megmunkálás úgy lyukasztja ki a panel felületéül szolgáló faanyagot, hogy az alá épített digitális kijelzők képesek átvilágítani rajta és a technológia a faanyagon keresztül is működtethető. Ez a megoldás a Japánban és Koreában működő technológiai irodák technológiai felfedezéseihez vezethető vissza.

A BMW Group Trend Radarja már a teljes nyilvánosság számára elérhető

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.02.05
Robotokra és autonóm járműcsodákra várunk, miközben a 123 éves autós tartozékot sem használjuk,....
2023.02.05
Az egyetlen cél a világbajnoki cím megnyerése, a versenyzők pedig egyenlő feltételekkel vágnak neki....
2023.02.05
Nem az a magyarázat, amit sokan rávágnának erre az egyszerűnek tűnő kérdésre.   ..
2023.02.05
Az ausztrál Relectrify startup által kidolgozott vezérlési technológia szó szerint minden téren....
2023.02.05
A Brüsszeli Autókiállítás idén ünnepelte 100. évfordulóját, de hatalmas sikerét nem kizárólag a....
2023.02.05
Nem unatkoztak a Katasztrófavédelem munkatársai szombaton Magyarországon. ..
2023.02.05
A hétszeres F1-es világbajnok brit szerződésének meghosszabbítását sugallta a Mercedes csapatfőnöke....
2023.02.05
Az elektromos, hibrid és plug-in hibrid járművek értékesítése jelentősen nőtt 2022-ben a belső....
2023.02.05
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Csillaggarázs és a mínuszok.  ..
2023.02.05
A viharos erejű szél sérüléseket és komoly károkat tud okozni, Tóbiás és Balambér mai kalandjában....