Anyukám is érteni fogja – Mire valók a tisztán elektromos autók? | Autoszektor

eleketromos autó

Anyukám is érteni fogja – Mire valók a tisztán elektromos autók?

2020.07.14.

Az attól függ, mennyi pénzünk van rá.

Az autóválasztás nem egyszerű dolog. Persze mindenki szeretne minél nagyobb, erősebb, vagy takarékosabb, szebb autót magának, aztán felüti a fejét a racionalitás és határt szabnak a korlátozott anyagi lehetőségek is.

Idén futó „Mire való” sorozatunkban eddig négy rész jelent meg. A benzinmotoros autókat ebből három részen át tárgyaltuk, a kisautóktól a szörnyetegekig, a kis benzinesekkel kezdtük, majd az élhető középkategória következett, végül a teljesség igénye miatt beszélünk a benzinfaló nagyautókról is.

Sorozat 4. részében pedig a hibrid autókkal foglalkoztunk. Ma is, ahogy minden részben, azt vizsgáljuk meg, hogy melyek a főbb felhasználási területei a tisztán elektromos meghajtással rendelkező autóknak. Ki vegyen ilyet és mire számítson, ha már megvette?

A technikáról röviden

Tisztán elektromos meghajtású járműnek azt a járművet nevezzük, amelyben nincsen belső égésű motor, amely részt venne a hajtásban, hanem azt kizárólag az elektromos gép végzi. Azért ilyen faramuci a megfogalmazás, mert ott van a BMW i3 azon kivitele, amelyben a hatótáv növelésére megtalálható egy benzinmotor, amely azonban csak egy generátort hajt, ami elektromos áramot fejleszt a villanymotor részére.

Az eGolf motortere

Fontos az előny oldalon megemlíteni, hogy az elektromos autókban nincs motorolaj, ezért cserélni sem kell. Ugyanígy nélkülözi a gyújtógyertyákat, de nincs benne sebességváltó sem. A fékrendszer kopó alkatrészeit pedig rendkívüli módon kímélhetjük, ha kihasználjuk a kocsi rekuperációs képességét, vagyis azt, hogy a lassításhoz az elektromos gép fordított üzemét vesszük igénybe.

Az elektromos autók mumusa: a hatótávolság

A belső égésű motorral hajtott autóknál megszoktuk, hogy még a legszerényebb autó is simán elmegy egy tankolással 400 km-t. A cirkáló méretű dízeleknél pedig nem ritka, hogy 1.000 km fölé tornászható a hatótávolság.

Ráadásul, ha elfogyott a benzin, vagy a gázolaj, egyszerűen beállunk a kútra és megtankoljuk. Maga a töltés pedig kevesebb ideig tart, mint a sorban állás és a fizetés.

Ezzel szemben töltőtől és persze autótól függően akár 10-15 óráig is eltarthat, amíg egy lemerült elektromos autó akkumulátorát teljesen feltöltjük. Ezt a műveletet azonban a legtöbb modellnél 120-200 kilométerenként ismételni kell.

Erősen pénztárca függő

A hatótávolság növelése az elektromos autók legnagyobb ár felverő tényezője. Ma, 2020-ban a legszerényebb elektromos autók hatótávolságát is igyekeznek 200 km-ig kitolni. Példának a népszerű VW e-Up! és testvérmodellje a Skoda CITYGOe említhető, amik aksi- és ezzel hatótáv duplázást kaptak.

Ahogy lépkedünk feljebb a kategóriában, fokozatosan nőnek a méretek és velük együtt az egy töltéssel megtehető távolság is, míg végül elérkezünk az elektromos autók koronázatlan királyához, a Tesla Modell S-hez, amely bármely mérési elv szerint is képes akár a 600 km-t meghaladó teljesítményre.

Persze, míg a Citygo elektromos változata állami támogatással valamivel 5 millió forint felett lenne kapható (ha lenne elérhető példány belőle), addig a csúcsok csúcsa 25 millió forintos alapára áll a másik oldalon. (Persze gyorsan tegyük hozzá, hogy ezért a pénzért nem csak kilométereket kapunk, hanem a világ leginnovatívabb termékében ülhetünk, sok hellyel és rengeteg szolgáltatással és extra felszereltéggel. Mondom ezt úgy, hogy nem, hogy rajongója, híve sem vagyok a márkának.)

Környezettudatos, átlagos vásárló

Nyilván, ha egy olyan átlagos vásárlót veszünk például, aki nem szeretne pöfögő autót használni, de hajlandó a benzines-dízel bűvkörből akár anyagi áldozatok árán is kitörni, akkor a kis- és az alsó-középkategóriás autók jönnek szóba.

Most ne menjünk bele abba, hogy egy elektromos autó gyártásától a bontásáig terjedő időszakban a teljes életút során kibocsátott CO2 mennyisége mekkora a hagyományos járművekhez mérten, mert ezek elvi mérések, maradjunk annál, hogy lokálisan, a saját környezetünkben tisztán a helyváltoztatással kapcsolatosan kibocsátott széndioxid mennyisége nulla.

A „Ki vegyen tisztán elektromos autót?” kérdéskört már akkor is feszegettem, amikor teszten nálam járt a Volkswagen e-Golf.

Akkori tapasztalataimra támaszkodva azt mondhatom, hogy egy átlagos elektromos autó, a maga átlagos 200 km-es hatótávolságával, az átlagos napi futás teljesítésre tökéletes. Munkába járni, vagy anya taxiként használva ritka az olyan nap, amikor a 200 km, ne lenne elegendő. Aztán éjszaka szépen a töltőn pihen a gép, hogy reggel teletöltött aksival álljon újra rendelkezésre.

Ezen kívül meglovagolhatunk olyan előnyöket, mint az ingyenes parkolás, és (bár egyre ritkulóbb jelleggel) az ingyenes töltés, a regisztrációs adómentesség, vagy hogy biztos, hogy szmogriadó idején is autózhatunk.

Csak ne jöjjön közbe semmi

Hogy a hátrányokról is szó essen, azok számára, akiknek napjaiba néha befurakodik egy-egy hosszabb extra út, vagy teljesen véletlenszerű, hogy mikor-hova kell menni, azok sokat kockáztatnak egy elektromos autóval. Persze nem lehetetlenség, csak némi plusz idő és szervezés kérdése, hiszen Magyarország útjai mentén is egyre szaporodnak a töltési lehetőségek.

Aki nem rest ezekkel számolni, vagy nem jelent túl nagy kockázatot, hogy kissé rugalmatlanabb a jármű rendelkezésre állása, nos még ők is megpróbálhatják az elektromos autózást.

De akik egy nap alatt az ország több pontján tárgyalnak, árut terítenek, vagy területi képviselők, üzletkötők, netán kárszakértők, azoknak a legkisebb időbeli kiesés is felboríthatja az egész napjukat, ők nem nagyon tudnak még elektromos kocsira váltani, kivéve, ha meg tudják fizetni a luxusgépek borsos árát.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.10.27
A SuperCharge nevű bajnokság első szezonját a tervek szerint 2022-ben rendezik meg. ..
2020.10.26
A Rendőrség népszerű videóinak újabb része került fel a Facebookra. Szabálytalan autósokból ezúttal....
2020.10.26
Fogynak a Ladák és Zsigulik, de még mindig vannak annyian, hogy elfoglaljanak egy repülőtéri....
2020.10.26
Lehet valami egyszerre elegáns és vulgáris? Megfér egy testben az arisztokratikus kifinomultság és....
2020.10.26
Alexander Galaganov Oroszországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu....
2020.10.26
Az autóbusz töltőberendezés-gyártóknak és -forgalmazóknak hétfőtől megnyílt a lehetőségük arra,....
2020.10.26
A Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai az állampolgárok....
2020.10.26
Bevezető áron használhatják a villanyautósok az E.ON november 24-től fizetőssé váló elektromos....
2020.10.26
1910-1920. A tömeggyártás kezdete, avagy út a luxustól a szükségesig. A nagy sorozatú termelés....
2020.10.26
Baleset miatt több kilométeres torlódás alakult ki az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető....