Tóbiás és Balambér kalandjai – Ismerekedés a biztonságos közlekedéssel | Autoszektor
Tóbiás és Balambér

Tóbiás és Balambér kalandjai – Ismerekedés a biztonságos közlekedéssel

2015.07.26.

Amikor tudatos közlekedőként és kedves gazdiként annak idején megálmodtuk a Tóbiás és Balambér Közlekedési Kalandjait, az volt a célunk, hogy minél több hasznos programot és kézzel fogható, színezhető, ragasztható, hallgatható, olvasható „valamicsodákat” tudjunk felkínálni a gyermekek számára, melyek segítségével a kicsik valóban játszva tudják megtanulni a biztonságos közlekedés alapjait. Ezúttal bemutatjuk a foglalkoztató füzetünk első részét, kaptok tőlünk egy ajándékot is, mindezen felül még egy jó hírrel is tudunk szolgálni annak, aki – ahogy hétről hétre – ma is velünk tart.

A több mint 20.000 szülőhöz eljutott nagysikerű CD mellett más Tóbiásos termék is megtalálható a polcunkon. A "Tóbiás és Balambér közlekedési kalandjai" című hangoskönyv izgalmas meséi egy játékokkal és matricákkal tarkított füzetben is olvashatók, tovább könnyítve a játszva tanulást.

A Tóbiás és Balambér közlekedési kalandjai foglalkoztató füzet első részének borítója

 

Az színes foglalkoztató füzet első része 16 oldalas, és számos egyénileg megoldható feladvány mellett társas foglalkozásra alkalmas feladatokat is tartalmaz. A kiadványban van több színezős feladat, számolós feladat, labirintus, eltéréseket és egyezőségeket kereső feladat is. De ez még nem minden! A foglalkoztató füzetben 4 matricás oldal is található. A „ragacsokat” a füzetben található feladatokhoz is fel lehet használni, de természetesen máshol is nagyon jól mutatnak.

Mondanunk sem kell, hogy a gyermekek mennyire imádják az öntapadókat

 

A füzetet – mint a programjaink és kiadványaink mindegyikét – tapasztalt pedagógusokkal és közlekedésbiztonsági szakemberekkel együtt készítettük elő. A feladatok fejlesztik a gyermekek értelmi, szociális, verbális és testi képességeit, és szervesen illeszkednek a közlekedésre nevelés rendszerétől elvárt célok érdekében kifejlesztett komplex pedagógiai programhoz, valamint igazodnak a Nemzeti Alaptantervhez és a járművezető képzés rendszeréhez. A foglalkoztató füzet megvalósítását az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottság mellett az Autószektort kiadó, a gyermekek biztonságos közlekedését szem előtt tartó Autós Nagykoalíció is támogatta.

A szereplők velünk együtt tanulják a biztonságos közlekedést

 

Itt és most szeretnénk Nektek kedveskedni egy apró ajándékkal, mégpedig a foglalkoztató füzet egyik feladatával. A feladat nem egy ördöngösség, mindössze azt kell megállapítani, hogy a két kép között milyen eltérések vannak. Eláruljuk, összesen 7 különbözőséget tudtok felfedezni. Ajánljuk, hogy a feladat megoldása alatt olvassátok fel a gyermeknek (vagy hallgassátok meg együtt) a foglalkoztató füzetben szereplő mesét (ami egyben az első CD első meséje).

Fedezd fel a 7 eltérést a két kép közt!

 

Ha szeretnél Te is Tóbiás és Balambér közlekedési kalandjai foglalkoztató füzetet és hangoskönyv CD-t, kattints IDE! A legfrissebb hírekért, újdonságokért, fotókért és videókért lájkold Tóbiás és Balambér Facebook oldalát, továbbá kövess minket figyelemmel itt, az Autószektor Tóbiás és Balambér kalandjai állandó rovatban!

A hátsó borító fontos információkkal szolgál a szülők és pedagógusok számára

 

Ja és a beígért jó hír: úgy tűnik, iskolakezdésre elkészül a Tóbiás és Balambér közlekedési kalandjai hangoskönyv második része! De tudjátok mit? Most többet nem árulunk el… További részletek jövő héten az Autószektoron!

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.06.28
A nehézkes csöves vevőtől a multimédiás információs központig: az autórádió 100 év alatt újra és....
2022.06.28
Nyolc szakág 29 versenyzőjének támogatja első lépésben a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld-....
2022.06.28
Ulli Sima (SPÖ) városi tanácsnok szerint májusban több mint 1,1 millió kerékpárost regisztráltak a....
2022.06.28
A Volkswagen vezérigazgatója felkészültnek tartja az autógyártó konszernt az átállásra a belsőégésű....
2022.06.28
A Magyar Közút kamerája rögzítette a német sofőr hajmeresztő balesetét. ..
2022.06.28
Szirmabesenyő térségében állítottak meg a közlekedési járőrök egy gyorshajtót, aki ittasan ült a....
2022.06.28
Budapesten már május első felétől drágult a taxis tarifa, ezt a többi városban sem úszták meg az....
2022.06.28
Egy Audi A3 vezetője az „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla ellenére úgy hajtott be az....
2022.06.28
A külsőhöz csak finoman nyúltak hozzá, de megjelent egy új, 360 lóerős hibrid csúcsmodell a....
2022.06.28
A Magyar Vagon Befektetési Vagyonkezelő Zrt. megszerezte a TMH International AG tulajdonrészét a....