együttműködés

Az ANK csatlakozott az ICDP autóipari kutatásokkal foglalkozó szervezethez

2015.01.26.

Az Autós Nagykoalíció (ANK) mint az autóipar innovatív megoldásait, a kereskedők és vásárlók érdekeit, a hatékony marketing és értékesítési folyamatokat, a közösen vállalható értékeket, érdekeket és célokat egyaránt szem előtt tartó szakmai érdekképviselet 2015. januárjában csatlakozott az ICDP autóipari kutatásokkal, elsősorban a kis- és nagykereskedelemmel foglalkozó független, nemzetközi non-profit szervezethez.

Az ICDP széleskörű nemzetközi tagsága révén képes teljes képet alkotni az autóipar egészéről, valamint átfogó és ágazati elemzések, tanulmányok eredményei révén hozzájárulni a szakterület fejlődéséhez. A szervezet által végzett kutatási tevékenység hozzájárul a stratégiai opciók és a működést elősegítő lehetőségek feltárásához. A kutatási tevékenység által az ICDP olyan modelleket és eszközöket fejleszt, melyeket hozzájárulnak a tagok üzleti eredményeinek növekedéséhez és szakmai sikeréhez. Az ICDP tagjai olyan neves nagyvállalatokat tömörítenek, mint például az Audi, Volkswagen, Jaguar, Shell, BNP Paribas vagy éppen a General Motors. Az egyesülés fentieken túl a szakma más, kiemelkedően fontos szervezeteit is partnerei közt tudhatja, úgymint az Európai Autógyártók Szövetsége (ACEA), vagy az Európai Autó Értékesítők és Javítók Tanácsa (CECRA)

Fotó:ICDP

Az ICDP tagság révén az Autós Nagykoalíció közvetlenül részesül az autóipar kulcságazatait érintő időszakos kutatások eredményeiből, ezáltal lehetővé téve a nemzetközi szintű összehasonlítást a versenytársak legjobbjaival és az ágazat egészével. Emellett az Autós Nagykoalíciónak stratégiai és működési rálátása nyílik a nemzetközi kereskedelemre és a problémákra az eladástól a későbbi használatig, amit felhasználhat a hazai autóipar és –kereskedelem élénkítéséhez. Mindezeken túl az autós érdekképviseletünk az ICDP által szervezett nemzetközi konferenciákon és szakmai workshopokon közvetlen szakmai kapcsolatot tud fenntartani a szakma legjobbjaival, melyek lehetőséget biztosítanak ismeretek és tapasztalatok megosztására, az együttműködések erősítésére, és az innovatív megoldások közös megalapozására.

Az ICDP soron következő eseményein természetesen részt vesz az Autós Nagykoalíció is. Februárban ott leszünk Frankfurtban a használatutó piac teljesítményével és a szolgáltatás alapú üzleti modellek alkalmazásával foglalkozó konferencián, valamint Franciaországban a március közepén tartandó Tavaszi Találkozón, ahol részt veszünk a „Change Ahead” elnevezésű, az autóipar irányváltásával foglalkozó kutatómunkában. Az eredményekről folyamatosan tájékoztatjuk a tagságunkat és az autós szaksajtót. 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.08.15
A Magyar Posta Zrt. flottaszolgáltatás keretén belül 771 elektromos meghajtású segédmotoros járműre....
2022.08.15
Augusztus 7-én kora délután Simontornyán készült arról felvétel, hogy egy vasúti átjárónál megáll a....
2022.08.15
A jövőbeli mobilitás érdekében az IonQ..
2022.08.15
Egy F1-es Ferrarira hasonlító autóval száguldozott valaki Csehországban az autópályán, amiről....
2022.08.15
Horvátországban januártól július végéig 28 925 új személygépkocsit adtak el, 9,0 százalékkal....
2022.08.15
Az M0-s autóút déli szektorán az M1-es autópálya felé vezető oldalán a 7-es kilométernél, Diósd....
2022.08.15
A németek 80 százaléka támogatja, hogy járművezetés előtt egyáltalán ne lehessen alkoholt....
2022.08.15
Az M0-s autóút déli szektorában több jármű ütközött, az M5-ös autópálya egy gépkocsi a....
2022.08.14
Mostanság nem éppen az extravagancia, hanem inkább a puritánság jellemzi a Lada modelleket, de nem....
2022.08.14
Valószínűleg minden sofőr egyik legnagyobb rémálma, hogy menet közben egyszer csak leáll alatta az....